Barcelona verliest terrein

Barcelona is er ondanks twee goals van Patrick Kluivert en één van Marc Overmars niet in geslaagd te winnen van Real Zaragoza. Koploper Real Madrid had geen enkel probleem met Vilarreal. Roy Makaay scoorde voor Deportivo La Coruña.

Ondanks vier goals verspeelde Barcelona opnieuw punten. Real Zaragoza ging er in Camp Nou met een gelijkspel (4-4) vandoor. Of beter gezegd, Barcelona hield een punt over aan de ontmoeting. Pas na een 2-0 achterstand deed Barça iets terug. Overmars maakte op aangeven van Phillip Cocu 2-1. Maar vrijwel direct liep Zaragoza weer uit. Daarna deed Kluivert weer wat terug, maar weer reageerden de bezoekers attent. In de slotfase kwamen de Catalanen alsnog langszij via Kluivert en Rivaldo. Door het puntenverlies moet Barcelona vrezen voor de vierde plaats. Zondag kan Real Mallorca Barcelona inhalen als het thuis van Las Palmas wint.

Real Madrid blijft souverein leiden in de Primera División. In het eigen Bernabeu won Real met 4-0 van Villarreal. Guti was met drie doelpunten de uitblinker.

Nummer twee Deportivo La Coruña won eveneens (2-1). Tegen Osasuna ging het echter heel wat moeizamer. Lange tijd keek Deportivo tegen een achterstand aan. Makaay zorgde in de 51ste minuut voor de gelijkmaker, Fernando maakte drie minuten voor tijd de winnende.

Alavés blijft stunten. Deze keer won de ploeg uit Baskenland bij Valencia (2-1). De ploeg van Jordi Cruijff kwam wat gelukkig op voorsprong. Een redding van Santiago Cañizares verdween via het been van Gaizka Mendieta in het eigen doel. Aan de gelijkmaker van Valencia ging eveneens een fout vooraf. Doelman Martín Herrera blunderde opzichtig, Vicente profiteerde daarvan: 1-1. De Noor Dan Eggen besliste de wedstrijd uiteindelijk na opnieuw een fout in de Valencia-defensie.