'Barcelona wil tegenvallende Vitor Roque nu al laten vertrekken'

Reacties

De toekomst van Vitor Roque bij Barcelona is hoogst onzeker. Trainer Hansi Flick en zijn staf hebben besloten dat de jonge spits, die voor tientallen miljoenen is gehaald, dit seizoen in elk geval niet nodig is bij de Spaanse grootmacht.

'Barcelona wil tegenvallende Vitor Roque nu al laten vertrekken'
© Pro Shots

Volgens zowel Mundo Deportivo als AS heeft de negentienjarige Braziliaan die boodschap inmiddels ook te horen gekregen. De partijen zijn het oneens over het vervolg. Barça ziet potentie in de jonge spits die begin januari overkwam van Club Athlético Paranaense en wil hem verhuren. Vitor Roque en zijn entourage zijn teleurgesteld over de begeleiding bij Barcelona en het gebrek aan kansen en willen een definitieve transfer als hij moet vertrekken.

De aankoop kwam in La Liga in het voorbije halfjaar tot iets meer dan driehonderd speelminuten. De jongeling scoorde als invaller in de thuiswedstrijd tegen Osasuna en op bezoek bij Alavés, maar kreeg in die laatste wedstrijd ook rood. Na die goals in zijn vierde en vijfde optreden in de Spaanse competitie had Vitor Roque onder trainer Xavi veel minder impact. In de voorbereiding op dit seizoen heeft hij niet aan de verwachtingen van Flick kunnen voldoen.

De situatie is ingewikkeld voor Barcelona. De club betaalde dertig miljoen euro voor de tiener en die transfersom kan door bonusafspraken nog eens met dertig miljoen euro oplopen. Barça wil alleen meewerken aan een definitieve transfer als er geen verlies wordt gemaakt, zo is gecommuniceerd naar Vitor Roque en zijn zaakwaarnemer. De kans dat een andere club in deze transferperiode zo'n bedrag neertelt voor de aankoop die naar de achtergrond is verdwenen, lijkt bijzonder klein.

Bekijk hier al onze video's
{"title":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","titleMobile":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","odd":"2.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_313c_&affid=205&siteid=432&adid=313&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:ff60540c-792b-4a31-9db0-b963b0f81013","position":"3","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00","textMobile":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00"}
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.