Baric ziet Oostenrijkse steun in statistieken

Otto Baric is overtuigd van een goed resultaat van Oostenrijk tegen Turkije. De wedstrijd is een playoff duel voor het WK 2002. De bondscoach beroept zich niet alleen op de kwaliteit van zijn ploeg, maar ook op de statistieken. En die liegen er volgens hem niet om.

Zo verloor Baric nog nooit een wedstrijd in het Ali Sami Yen stadion, onder andere de thuishaven van topclub Galatasaray. Als coach was hij in het verleden werkzaam bij de Turkse club Fenerbahce en vertrok in die hoedanigheid nooit zonder punten uit het kolkende stadion. Tegen toppers als Galatasaray en Istanbulspor speelde de coach minstens gelijk.

Ook neemt Baric de euforische stemming van het publiek in zijn stellingname mee. Het Turkse nationale team verliest namelijk, als het de zaterdag ervoor heeft gewonnen, op woensdag een wedstrijd. De euforie die na wedstrijden op zaterdag ontstaat, verandert op woensdag na drie dagen feest in een kater.

De laatste keer dat dit gebeurde was op 5 september. Na de gewonnen zaterdagwedstrijd in Slowakije (1-0) verloren de Turken de woensdag erop thuis met 2-1 van Zweden, de latere groepswinnaar in groep 4.

De bondscoach staart zich echter niet helemaal blind op de getallen. Hij hoopt dat Oostenrijk wat slimmer speelt dan in het eerste duel. Toen won Turkije met 1-0. 'Technisch kunnen we ons meten aan de Turken. Als we de eerste helft ongeschonden doorkomen, dan halen we het', vertelt Baric op Austrian Sports Net.

Bekijk hier al onze video's