Basiskracht Robben draagt bij aan succes Madrid

Real Madrid bedwong Getafe mede dankzij de inbreng van Arjen Robben. Villarreal handhaafde zich in de top van Primera División.

Getafe-Real Madrid 0-1De eerste basisplaats van Arjen Robben heeft geleid tot een overwinning. Met Royston Drenthe en Wesley Sneijder kon de linksbuiten tegen Getafe lang niet het verschil maken. Pas halverwege de tweede helft brak Sergio Ramos de ban namens De Koninklijke na voorbereidend werk van Robben. Het overtuigende Getafe, donderdag tegenstander van FC Twente, vond bij de jacht op de gelijkmaker Iker Casillas op zijn weg.

Villarreal-Athletic de Bilbao 1-0Ook Athletic de Bilbao moest aan de dadendrang van Villarreal geloven. De treffer van Fabricio Fuentes was voldoende voor de vijfde winst in zes wedstrijden. 'Het belangrijkste is dat het winnen een gewoonte is, geen verrassing', zei succescoach Manuel Pellegrini. Atlético Madrid-Osasuna 2-0 Sergio Agüero bewees zijn waarde voor Atlético Madrid, dat zich op de vijfde plaats heeft genesteld. De Argentijnse aanvaller maakte zijn vijfde treffer van het seizoen en gooide daarmee het duel met Osasuna in de slotfase in het slot.

Real Betis-Real Mallorca 3-0De eerste overwinning van het seizoen was direct een stevige. Real Betis hield Real Mallorca met duidelijke cijfers af van de aansluiting met de Spaanse toppers. Een omstreden rode kaart van Sergio Ballesteros kostte de gasten de punten, want na rust liep Betis met een man meer weg naar de 3-0 overwinning.