Bayer Leverkusen pakt all-time record na volgende bizarre ontsnapping

Reacties

Bayer Leverkusen had er wederom een krankzinnige ontsnapping voor nodig, maar de formatie van Xabi Alonso bleef voor de 49ste (!) wedstrijd op rij ongeslagen. En dus heeft het een all-time record in handen.

Bayer Leverkusen pakt all-time record na volgende bizarre ontsnapping
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 2
AS Roma
AS Roma

Tegen AS Roma leek het doek dan toch écht te vallen met de 1-2 achterstand, die overigens wel voldoende was voor het bereiken van de finale van de Europa League. Maar diep in blessueretijd schoot Josip Stanisic uit een dribbel alsnog de gelijkmaker tegen de touwen. Daarmee is het laatste record dat door Bayer nog niet gebroken was, ook uit de boeken geschoten door die Werkself.

Sinds de start van de UEFA-competities in 1955 was er nog maar één ploeg die even zo vaak ongeslagen bleef als Bayer Leverkusen. Het Benfica van sterspeler Eusébio bleef tussen 1963 en 1965 48 wedstrijden op rij zonder nederlaag. Na de remise tegen VfB Stuttgart stond Bayer Leverkusen ook op dat aantal, maar door het gelijkspel tegen AS Roma, gaat het over de Portugezen heen.

Het lijkt erop dat de ploeg van Alonso gewoon niet kán verliezen en blijft door de zege over twee duels dromen van de treble (landstitel, DFB Pokal, Europa League). Voor Duitse begrippen breekt Leverkusen al langer alle records. Niet alleen gebeurde het nog nooit dat een ploeg in dit stadium van het seizoen nog niet verloren had, het is ook de langste serie zonder nederlaag. Het Ajax van Louis van Gaal is ook al enige tijd gepasseerd door Leverkusen: zij bleven destijds steken op 42 optredens zonder verliespartij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.