Bayern beëindigt minicrisis, Werder haakt aan

Bayern München heeft voor het eerst in vier duels gewonnen, al kwam Wolfsburg nog bijna langszij. Werder Bremen overtuigde niet, maar blijft veel punten halen.

Bayern München-VfL Wolfsburg 2-1
Bayern heeft weer eens weten te winnen na drie duels die twee punten opleverden. De koploper van de Bundesliga maakte thuis tegen Wolfsburg een einde aan de minicrisis met een nipte maar verdiende overwinning.

Bayern was over het algemeen de betere en kwam ook genoeg in kansrijke positie. Het duurde evenwel tot de 35ste minuut voordat het overwicht zich uitbetaalde. Franck Ribéry veroverde de bal en behield het overzicht. Miroslav Klose tikte vervolgens zijn negende doelpunt van het seizoen binnen.

Na rust sloeg Ribéry toe. De Fransman zette de aanval zelf op, combineerde met Hamit Altintop en schoot door de benen van doelman Simon Jentzsch raak. Wolfsburg mocht daarna wat meer opschuiven en maakte het nog spannend. Ashkan Dejagah pegelde de bal twintig minuten voor tijd hard en hoog langs Oliver Kahn.Energie Cottbus-Werder Bremen 0-2
Werder won voor de zesde keer in de laatste zeven competitieduels en blijft op één punt van Bayern volgen. De zege op Cottbus kwam moeizaam tot stand. De thuisploeg verdedigde stug en was in de eerste zelfs het gevaarlijkste met scherpe counters.

Na rust maakte Werder wat gelukkig het verschil. Marcus Rosenberg verdiende met veel theater een strafschop in een ogenschijnlijk onschuldig duel met Mario Cvitanovic. Diego benutte de penalty. Zeven minuten voor tijd maakte John Jairo Mosquera er 0-2 van. De Colombiaan scoorde omdat doelman Gerhard Tremmel op een voorzet had gerekend en mistastte.