Bayern blijft tegen Leverkusen steken op gelijkspel

Bayern München heeft de kans laten liggen zich in de Duitse subtop te nestelen. Op bezoek bij Bayer Leverkusen kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel.

De avond begon zo mooi voor de mannen van trainer Louis van Gaal. Mario Gómez zette zijn ploeg na een halfuur spelen uit de eerste goede kans op voorsprong, nadat Bastian Schweinsteiger een goede voorzet van Thomas Müller verlengde: 0-1.

In de blessuretijd trok Leverkusen de stand vanaf elf meter gelijk. Daniël Pranjic vloerde Sidney Sam in het strafschopgebied, even schoot later Arturo Vidal de penalty onberispelijk binnen: 1-1.

Een kwartier in de tweede helft bracht Van Gaal nog de de herstelde Franck Ribéry, maar de Fransman kon eveneens geen verandering meer brengen in de stand. Bayern München blijft met de remise staan op plaats acht, met twintig punten uit dertien duels. De achterstand op koploper Borussia Dortmund is opgelopen naar veertien punten. Foto: VI Images