Bayern deklasseert Viola, veel doelpunten in Boekarest

Bayern München had geen kind aan Fiorentina en won dan ook met 3-0. Olympique Lyon won bij Steaua Boekarest een doelpuntrijk duel mede dankzij invaller Fred (3-5).

Bayern München-Fiorentina 3-0De thuisclub begon uitstekend aan de wedstrijd en nam in de vierde minuut al de leiding. Miroslav Klose ging alleen op doelman Sébastien Frey af na goed doorkoppen van Luca Toni en faalde niet in de afwerking. Halverwege de eerste helft zette Bastian Schweinsteiger de thuisclub op 2-0 met een beheerst schot met zijn linkerbeen.

De tweede helft was minder spectaculair. De supporters moesten dan ook lang wachten op een het laatste doelpunt. Zé Roberto bepaalde in de laatste minuut met een afstandschot de eindstand op 3-0. Bayern München komt door deze overwinning op zeven punten na drie wedstrijden, Fiorentina heeft nog altijd niet gewonnen en werd gepasseerd door Olympique Lyon.

Steaua Boekarest-Olympique Lyon 3-5Op bezoek bij Steaua Boekarest maakte Olympique Lyon een 3-2 achterstand goed. De spitsen Karim Benzema en Fred scoorden beiden tweemaal. Bij rust leidde de thuisploeg met 3-2, door treffers van Arthuro, Dorin Goian en Ovidiu Petre. Kader Keita en Karim Benzema deden iets terug voor L'OL.

Fred kwam in de 67ste minuut in het veld en twee minuten later had hij al gescoord. De Braziliaan maakte uiteindelijk ook de 3-5, nadat Benzema Olympique Lyon al op voorsprong had gebracht. De Franse landskampioen gaat door deze overwinning Fiorentina voorbij en is nu tweede achter Bayern München.