Bayern dreigt Champions League mis te lopen

VfB Stuttgart heeft onder aanvoering van Cacau Bayern München een pijnlijke middag bezorgd. Schalke 04 heroverde de koppositie op Werder, terwijl VfL Bochum en Dortmund weer opgelucht adem kunnen halen.

Bayern dreigt Champions League mis te lopen

Schalke 04-Energie Cottbus 2-0Tegen middenmoter Energie Cottbus speelde Schalke 04 een moeizame wedstrijd maar maakte het geen fout. De ploeg van Mirko Slomka had er wel een eigen doelpunt van Timo Rost voor nodig om na een uur de ban te breken. De noodzakelijke winst voor het aflossen van koploper Werder was vier minuten na de 1-0 binnen, nadat Marcelo Bordon de tweede Schalke-treffer had laten aantekenen.

VfB Stuttgart-Bayern München 2-0Boos gooide Oliver Kahn na ruim een half uur zijn pet weg. De Bayern-keeper kookte van woede over het weinig daadkrachtige optreden van zijn verdedigers voor zich. En de goalie had recht van spreken, want de Beierse defensie liet zich in het eerste half uur simpel ringeloren door Stuttgart.

Cacau (foto) was de gevierde man bij VfB Stuttgart, dat door de zege de derde plaats steviger in handen kreeg. De Braziliaanse aanvaller, die ook nog eens het aluminium raakte, strafte halverwege de eerste helft het lankmoedige verdedigen in een tijdsbestek van twee minuten twee keer af. Bij de 1-0 had Cacau over geluk niet te klagen, want hij kreeg de bal via een gelukje op zijn hoofd.

De productiviteit van Cacau bleek de genadeklap voor Bayern, dat zich pas in de tweede helft iets meer liet gelden. Maar de ploeg van Ottmar Hitzfeld kon zich niet herpakken en zo ook de nederlaag niet voorkomen. Dat was extra pijnlijk, omdat de Beierse formatie de achterstand naar plaats nummer drie zag oplopen naar vijf punten en zo naast een Champions League-ticket dreigt te grijpen.

Bayer Leverkusen-1. FC Nürnberg 2-0In de strijd om de vijfde plaats was er een belangrijke overwinning van Bayer Leverkusen. Bernd Schneider was in een eenzijdige wedstrijd met twee treffers de beul voor directe concurrent 1. FC Nürnberg, dat door de nederlaag zakte naar de zesde plaats, die geen recht geeft op Europees voetbal. Ook invaller Gerald Sibon kon het tij voor Nürnberg niet keren in het half uur dat hem was gegund.

Hertha BSC-Borussia Dortmund 0-1De trainerswissel heeft bij Hertha BSC geen blijvend effect gehad. Een week na de zege op Bochum ging de Berlijnse formatie ten onder tegen Borussia Dortmund. Markus Brzenska tekende voor de enige treffer. De verdediger kopte kort na rust raak en verschafte BVB zo wat lucht in de strijd tegen degradatie.

VfL Wolfsburg-Arminia Bielefeld 2-3Ook Arminia Bielefeld worstelde zich boven de rode streep door in de laatste twintig minuten een achterstand meer dan ongedaan te maken. VfL Wolfsburg nam zeven minuten na rust via Isaac Boakye een 2-1 voorsprong. Maar de ploeg van onder meer Kevin Hofland gaf vervolgens niet thuis. Artur Wichniarek buitte dat uit door in de slotfase Arminia aan de volle winst te helpen.

Eintracht Frankfurt-VfL Bochum 0-3VfL Bochum boekte een even overtuigende als belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Concurrent Eintracht Frankfurt werd op eigen veld door twee treffers van Joel Epalle op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Theofanis Gekas had Bochum voor rust op het goede spoor gezet met zijn achttiende treffer van het seizoen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's