Bayern eerste na winst bij Lyon, Fiorentina naar UEFA Cup

Bayern München won met 3-2 een doelpuntrijk duel bij Olympique Lyon en kroonde zich daarmee tot groepswinnaar. Fiorentina plaatste zich door de 1-0 winst op Steaua Boekarest voor het UEFA Cup-toernooi.

Olympique Lyon-Bayern München 2-3Bij rust leidden de bezoekers met 3-0 en leek de groepswinst binnen, maar na rust kwam L'OL nog knap terug. De twee treffers van Miroslav Klose (foto) en één van Franck Ribéry in de eerste 45 minuten bleken voldoende voor de Duitse overwinning.

In de tweede helft redden Sidney Govou en Karim Benzema, met zijn vijfde Champions League-treffer van het seizoen, de eer voor de thuisclub. Bayern eindigt door deze overwinning als eerste in Groep F, Olympique Lyon eindigt met drie punten achterstand als tweede.

Steaua Boekarest-Fiorentina 0-1Fiorentina had aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor het toernooi om de UEFA Cup, een vervolg in de Champions League was al niet meer mogelijk. Alberto Gilardino (foto onder) zorgde halverwege de tweede helft voor de enige treffer van de wedstrijd. De Italiaanse spits kopte raak uit een hoekschop van Juan Manuel Vargas.

Steaua ontving in zijn laatste Europese wedstrijd van het seizoen zeven gele kaarten. Twee daarvan waren voor Pawel Golanski, die daardoor het veld twintig minuten voor tijd moest verlaten. De club uit Roemenië eindigde als laatste in de groep.