Bayern en Van Gaal starten seizoen tegen McClaren

Steve McClaren wacht een zware eerste officiële kennismaking met de Bundesliga. Zijn VfL Wolfsburg begint het seizoen met een uitwedstrijd tegen Bayern München.

Bayern en Van Gaal starten seizoen tegen McClaren

Op vrijdag 20 augustus staat de eerste wedstrijd van het nieuwe Bundesliga-seizoen op het programma. Kampioen Bayern München opent tegen de club die afgelopen seizoen afstand moest doen van de titel: VfL Wolfsburg. Die ploeg staat onder leiding van Steve McClaren, de voormalig trainer van FC Twente.

Een andere opvallende wedstrijd in de eerste speelronde is de ontmoeting tussen Schalke 04 en het Hamburger SV van Eljero Elia, Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy.

1. FC Kaiserslautern en FC Sankt Pauli beginnen kun hernieuwde kennismaking met de Bundesliga met een uitwedstrijd tegen respectievelijk 1. FC Köln en SC Freiburg.

Het seizoen in Duitsland start feitelijk op zaterdag 7 augustus met de strijd om de Super Cup tussen Bayern München en Schalke '04. Bayern is zowel kampioen als bekerwinnaar. Het won de bekerfinale van Werder Bremen, maar in Duitsland speelt in dat geval de nummer twee van de Bundesliga-ranglijst (Schalke) om de Super Cup tegen de kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen