Bayern houdt Lyon en Fiorentina op afstand

In Groep F van de Champions League eindigden beide duels in een gelijkspel. Daardoor blijft Bayern München koploper met vier punten. Olympique Lyon en Fiorentina volgen op twee punten.

Bayern München-Olympique Lyon 1-1Bij Bayern München begon Mark van Bommel opmerkelijk genoeg weer op de bank. Hij zag zijn ploeggenoten in de eerste helft ploeteren. Bij de thuisclub hadden de spelers moeite elkaar te vinden. Dit in tegenstelling tot bij Lyon, dat fris voor de dag kwam in München.

Voor de gasten bleek de traptechniek van Juninho Pernambucano weer eens een gevaarlijk wapen. Het was niet toevallig dat de Braziliaan met een vrije trap aan de basis stond van de 0-1 van Lyon. Martin Demichelis schampte de bal met het hoofd en passeerde zijn eigen doelman Michael Rensing.

In de tweede helft toonde Bayern meer wilskracht en slaagde het er in meer druk te zetten. Het resulteerde in de gelijkmaker van Zé Roberto. De Braziliaan kopte bij de tweede paal raak na een voorzet van Miroslav Klose. Bayern ging daarna wel op zoek naar de winst, maar de ploeg van coach Jürgen Klinsmann speelde te voorspelbaar om Lyon nog eens te verrassen.

Fiorentina-Steaua Boekarest 0-0Steaua Boekarest verdedigde goed in Florence en kreeg zelfs de beste kansen. Semedo was de gevaarlijkste man op het veld. De Portugese aanvaller van Steaua mikte een keer in het zijnet en dwong doelman Sebastien Frey tot een goede redding. De Franse keeper liet zich nog bijna verrassen door een afstandsschot van Banel Nicolita.

Fiorentina kwam tijdens de gehele wedstrijd niet verder dan een vrije trap van Adrian Mutu op de paal. Viola heeft twee punten na twee wedstrijden. Voor Steaua betekende de 0-0 het eerste punt.