Bayern laat voorbij Hoffenheim, Werder onderuit

Bayern München won op bezoek bij Hoffenheim, terwijl Werder Bremen onderuit ging bij Hannover 96. FSV Mainz blijft de ongeslagen lijstaanvoerder.

1899 Hoffenheim-Bayern München 1-2Bayern München heeft zich met het nodige fortuin ontdaan van het taaie Hoffenheim. De thuisploeg kwam binnen een minuut op voorsprong nadat Vedad Ibisevic knullig verdedigen van Diego Contento met een geplaatst schot afstrafte: 1-0.

Bayern herpakte zich en was veelvuldig in balbezit, zonder dat het overigens kansen creëerde. De gelijkmaker viel pas na rust. Franck Ribéry stuitte in eerste instantie nog op doelman Daniel Haas, maar de rebound was een prooi voor Thomas Müller. Niet veel later verliet Ribéry overigens geblesseerd het veld.

In de blessuretijd ging de winst alsnog naar Bayern. Terwijl Ibisevic namens de thuisploeg nog de beste kansen kreeg, was het de regerend Duits kampioen met het doelpunt. Daniel Van Buyten was het meest attent bij een klutsbal en zorgde enigszins fortuinlijk voor de 1-2.

Hannover 96-Werder Bremen 4-1Werder kreeg flink op de broek in de uitwedstrijd tegen Hannover. Een eigen doelpunt van Clemenz Fritz leidde de rampavond in voor de bezoekers. Daarna waren Didier Ya Konan, Christian Schulz en Mohammed Abdellaoue trefzeker. Torsten Frings deed met een benutte strafschop nog iets terug.

FSV Mainz 05-1. FC Köln 2-0FSV Mainz blijft zonder puntenverlies de koploper in de Bundesliga. Twee doelpunten van Lewis Holtby waren genoeg voor de overwinning op 1.FC Köln.