Bayern loopt even op recordkoers en is met zes goals nog genadig voor Holstein

Reacties

Bayern München is zaterdagavond op wel heel makkelijke wijze foutloos gebleven in de Bundesliga. Tegenstander Holstein Kiel mocht van geluk spreken dat het bij zes goals bleef.

Bayern loopt even op recordkoers en is met zes goals nog genadig voor Holstein
© Pro Shots
Holstein Kiel
Holstein Kiel
1 - 6
Bayern München
Bayern München

De defensie van Oranje hield Duitsland-international Jamal Musiala doordeweeks een gehele wedstrijd van het doel af, Holstein slaagde daar nog niet eens vijftien seconden in. Tweemaal tastte de defensie mis, waardoor Musiala na veertien seconden de wedstrijd openbrak. Een Bundesliga-record was het niet, maar het was een voorbode.

Bayern bleef namelijk gaan en scoorde nog tweemaal binnen het kwartier. Harry Kane schoot raak en Nicolai Remberg verschalkte zijn eigen doelman. Daarmee lag Bayern op recordkoers. Op 29 april 1978 werd de grootste overwinning ooit geboekt in de Bundesliga en op die dag stond het ook 3-0 na dertien minuten. Borussia Mönchengladbach zou uiteindelijk met 12-0 winnen van Borussia Dortmund, tot die score zou het niet komen in het Holstein-Stadion.

Voor rust maakte Kane nog wel zijn tweede van de avond en had Serge Gnabry de paal geraakt, in de tweede helft was Bayern minder op schot. Aanwinst Michael Olise scoorde nog wel, uit de rebound na een schot van Alphonso Davies. Enkele minuten voor tijd zorgde Armin Gigovic met een rake kopbal voor de eretreffer. Dat was niet het laatste doelpunt van de wedstrijd, in extra tijd maakte Kane vanaf de stip zijn vijfde Bundesliga-hattrick. Hij maakte 40 goals in zijn eerste 35 competitiewedstrijden in Duitsland.

Bayern blijft door de ruime overwinning in Noord-Duitsland als enige Bundesliga-club foutloos. Het vizier gaat nu op de Champions League, komende dinsdag is Dinamo Zagreb de eerste tegenstander in de hoofdfase.

Klik onder of boven de video om de vroege goal van Bayern te zien

Bundesliga

Stand Bundesliga 2024/2025

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
3
3
0
0
11-3
+8
9
2
Borussia Dortmund
3
2
1
0
6-2
+4
7
3
RB Leipzig
3
2
1
0
4-2
+2
7
4
Heidenheim
3
2
0
1
8-4
+4
6
* Actueel tot en met 16 sep. 2024

Dé gids voor seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.