Bayern moet door fouten verrassend diep gaan bij seizoenstart

Bayern München is zondag het Bundesliga-seizoen begonnen met een overwinning op bezoek bij VfL Wolfsburg. Dat ging niet makkelijk voor de onttroonde landskampioen, Bayern keek kort na rust tegen een achterstand aan.

VfL Wolfsburg
2 - 3
Bayern München

Het begon nog goed bij het Bundesliga-debuut van coach Vincent Kompany. Via Jamal Musiala kwam Bayern op voorsprong in de twintigste minuut. Kort na rust ging het echter mis. Back Sacha Boey, in de eerste helft nog goed voor een assist, ging in de fout en gaf een strafschop weg. Lovro Majer benutte dit buitenkansje en maakte tien minuten later ook de 2-1 in de Volkswagen Arena.

Hij zette Wolfsburg op voorsprong na een grote fout van Min-Jae Kim, die de bal zo verspeelde. Bayern moest dus in de achtervolging om in het spoor te blijven van kampioen Bayer Leverkusen, dat het seizoen opende met een zege. In de jacht op drie punten werd Bayern in het zadel geholpen door Jakub Kaminski, die met een eigen doelpunt voor de 2-2 tekende. Serge Gnabry maakte vervolgens de winnende 2-3 op aangeven van Harry Kane, hij schoot via de binnenkant van de paal binnen.

Zo moest Bayern diep gaan voor de eerste drie punten van het seizoen. Trainer Kompany moet haast maken om zijn tactiek te perfectioneren, in speelronde 5 is Leverkusen de tegenstander in de eigen Allianz Arena.

De zege zorgt ervoor dat Thomas Müller zijn Bundesliga-record voor Bayern extra glans gaf