Bayern morst punten ondanks nieuwe mijlpaal Lewandowski

Bayern München heeft zaterdag opnieuw puntenverlies geleden. 1899 Hoffenheim hield de koploper op een gelijkspel. Mark Flekken kwam met SC Freiburg de topvier binnen.

1899 Hoffenheim
1 - 1
Bayern München

1899 Hoffenheim had met vier zeges op rij de aanspraak op een Champions League-ticket onderschreven. Het was ook een waarschuwing voor Bayern de opponent niet te onderschatten na het eclatante succes in de Champions League. 'We moeten voorbereid zijn, klonk het uit de mond van trainer Julian Nagelsmann voor het duel met zijn oude club.

De waarschuwing ten spijt, Bayern keek na ruim een half uur tegen een achterstand aan. David Raum, die in zijn eerste Bundesliga-seizoen naam maakt als Die Flankenwunder, tekende voor de assist op de 1-0 van Christoph Baumgartner.

In de extra tijd van de eerste helft kwam na twee afgekeurde treffers van Thomas Müller het antwoord van de Beierse gasten. Robert Lewandowski bracht met het hoofd de 1-1 op het scorebord. De Poolse goalgetter evenaarde met zijn zeventiende doelpunt op vreemde bodem dit seizoen een Bundesliga-record, dat in het seizoen 1973/74 door Jupp Heynckes werd gevestigd.

In de tweede helft joegen de gasten op een tweede treffer. Bayern München, dat vorige week genoegen had moeten nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Bayer Leverkusen, was enkele keren ook dicht bij de 1-2. Zo claimde Müller tevergeefs een strafschop en had Lewandowski zijn tweede treffer van de middag op zijn voet. Maar Hoffenheim overleefde de hachelijke momenten en werd daarvoor beloond met een punt.

SC Freiburg
SC Freiburg
3 - 2
VfL Wolfsburg

SC Freiburg verzuimde in de strijd om een topvier-klassering een zege op VfL Wolfsburg te boeken. Vincenzo Grifo gaf de thuisploeg een bliksemstart met een droomgoal. De Italiaanse middenvelder, die met een fraaie directe vrije trap de score had geopend, verdubbelde op slag van rust de marge. Zijn rake volley was niet de genadeklap voor VfL Wolfsburg.

Oranje-goalie Mark Flekken moest in de 52ste minuut een antwoord schuldig blijven op de inzet van Max Kruse. Maar meer schade leek Freiburg bespaard te blijven. In de 85ste minuut zorgde Maximilian Arnold echter voor de gelijkmaker voor de gasten, die uiteindelijk toch met lege handen huiswaarts keerden. Nico Schlotterbeck zorgde voor een mooie einde voor Freiburg, dat door de zege naar de vierde plaats klom.

Voor Christian Streich was het een overwinning met historische waarde. De trainer van SC Freiburg boekte zijn 104-de zege als trainer van Die Breisgauern, waarmee hij het clubrecord van Volker Finke evenaarde.

Union Berlin
1 - 1
VfB Stuttgart

Union Berlin was in de Bundesliga nog ongeslagen tegen VfB Stuttgart, dat met name slechte herinneringen had aan de barrage met Die Eisern in 2019 om een plaats in de Bundesliga. Die Schwaben moesten toen op basis van de uitdoelpunten-regel het hoogste podium in Duitsland verlaten. Stuttgart strijdt andermaal tegen degradatie.

Daarin werd een welkom punt gepakt. In de laatste minuut ontsnapte de formatie van trainer Pellegrino Matarazzo aan een nederlaag. Sasa Kalajdzic voorkwam dat Taiwo Awoniyi dankzij zijn benutte strafschop de matchwinner werd in Berlijn.