Bayern München al drie duels zonder zege door goal in extremis

Bayern München is diep in blessuretijd tegen duur puntenverlies aangelopen. De ploeg van Vincent Kompany dacht de lastige uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt met 2-3 te kunnen winnen, maar toch werd het 3-3.

Eintracht Frankfurt
3 - 3
Bayern München

Na de remise tegen Bayer Leverkusen en nederlaag tegen Aston Villa in de Champions League had Bayern wat goed te maken tegen Eintracht Frankfurt, dat vanwege een ijzersterke reeks en een derde plaats in de Bundesliga geen reden had om met angst en beven toe te leven naar de wedstrijd.

Na een sterke openingsfase volgde na een klein kwartier de openingsgoal van Bayern. Een voorzet vanaf links belandde bij Thomas Müller, die in scoringspositie kwam, maar rustig bleef en af gaf op Kim Min-Jae: 0-1. Even later moest Bayern de zeilen weer bijzetten omdat Eintracht de schade herstelde via Omar Marmoush.

Bij de 2-1 was Marmoush de aangever. Eintracht brak door en ging op het doel van Manuel Neuer af, maar Marmoush was niet zelfzuchtig en gunde Hugo Ekitike de goal. Ook die voorsprong hield niet lang stand, want een paar minuten later tekende Bayern al voor 2-2. Serge Gnabry stuurde zijn tegenstanders het bos in, waarna hij de bal voor gaf, maar deze in de kluts bij Dayot Upamecano terecht kwam: 2-2.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken.

De 2-3 van Michael Olise, die tien minuten na rust een knappe goal in de verre hoek maakte, bleef wel lang staan. Kansen van Joshua Kimmich en Kingsley Coman werden niet benut. En hoewel de marge één bleef en Eintracht dus een dreiging voor Bayern bleef, bleven grote kansen uit.

Tot diep in blessuretijd dus. Toen Upamecano de bal op de helft van Eintracht inleverde, kon de thuisploeg eruit komen en stond Marmoush ineens oog-in-oog met Neuer. Hij faalde niet en dus bezorgde hij Eintracht in de vierde minuut van de blessuretijd alsnog een zwaarbevochten punt.

Heidenheim
Heidenheim
0 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

RB Leipzig is de nieuwe nummer twee van Duitsland. De ploeg van Marco Rose moest op bezoek bij FC Heidenheim en won die wedstrijd. Dankzij een goal van Loïs Openda (ex-Vitesse) werd het zondag 0-1. De spits scoorde na een uur uit bijzonder lastige hoek.