Bayern München is even uitgeraasd: 'We hebben hier geen geldschieter'

Reacties

Bayern München gaf richting het nieuwe seizoen al bijna 150 miljoen euro uit aan de komst van nieuwe spelers en daar zal het voorlopig bij blijven. Der Rekordmeister kan pas de markt weer op als er eerst spelers verkocht worden, zo maakt erevoorzitter Uli Hoeness duidelijk.

Bayern München is even uitgeraasd: 'We hebben hier geen geldschieter'
© Pro Shots

Bayern moest de Duitse landstitel in het afgelopen seizoen aan Bayer Leverkusen laten en is er veel aan gelegen om de schaal volgend jaar weer terug naar Beieren te halen. Er werd al flink geïnvesteerd in de selectie, waarbij Michael Olise (van Crystal Palace) en João Palhinha (van Fulham) de absolute topaankopen waren.

Bayerns inkomende transfers tot dusver: 

Speler Van Bedrag
Michael Olise Crystal Palace 53 miljoen
Joao Palhinha Fulham 51 miljoen
Hiroki Ito VfB Stuttgart 23.5 miljoen
Bryan Zaragoza Granada 13 miljoen
Nestory Irankunda Adelaide United 3.4 miljoen
Armindo Sieb Greuther Fürth 1.5 miljoen
Totaal 145.4 miljoen

Bayern werd ook nog nadrukkelijk in verband gebracht met Xavi Simons. Voor nu lijkt de komst van de Nederlandse middenvelder van RB Leipzig er echter niet in te zitten. 

Het is even gedaan met de transferwoede van Bayern, zo vertelde Hoeness op zondag. 'Er komt sowieso geen speler meer bij voordat er eerst twee of drie spelers vertrekken', aldus de erevoorzitter. 'Max Eberl en Christoph Freund (die over het technische beleid gaan, red.) weten dat ook. Bayern heeft geen geldschieter die ervoor zorgt dat we maar kunnen blijven uitgeven.'

Er staan bij Bayern wel wat spelers op de nominatie om ruimte te maken in de kleedkamer én het transferbudget. Zo ook Matthijs de Ligt, die wordt genoemd bij Manchester United. Verder zijn er wel wat geruchten rondom Leon Goretzka en Alphonso Davies. Laatstgenoemde heeft nog maar een contract voor één seizoen.

Davies wil alleen bijtekenen als hij meer geld krijgt. En dat zit er niet in, benadrukt Hoeness. 'We hebben al eerder gezegd dat we het contract gewoon zullen laten aflopen als hij niet bijtekent of geen transfer maakt', aldus de zeer duidelijke erevoorzitter. 'Hij krijgt niet meer geld.'

Net als Davies heeft ook Joshua Kimmich nog maar een contract voor één seizoen. Met hem zal Bayern snel om tafel gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.