Bayern München krijgt kampioen Leverkusen niet op de knieën

Reacties

De Duitse topper tussen Bayern München en Bayer Leverkusen heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd: 1-1. De schitterende gelijkmaker van Aleksandar Pavlovic was het absolute hoogtepunt van de wedstrijd.

Bayern München krijgt kampioen Leverkusen niet op de knieën
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen maakte in het afgelopen seizoen een einde aan de alleenheerschappij van Bayern München in de Bundesliga, door Der Rekordmeister na elf landstitels op rij te onttronen. Met Vincent Kompany voor de groep is Bayern vastberaden om dit jaar 'gewoon' weer de titel te pakken en de eerste vier competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen. Bayer Leverkusen ging wel al een keer onderuit en ging dus met een achterstand van drie punten naar München.

In de Allianz Arena was Bayern de bovenliggende partij. De thuisploeg greep de kampioen bij de keel en speelde de eerste kansen bij elkaar. Toch nam Bayer Leverkusen na ruim een halfuur een 0-1 voorsprong. Het doelpunt van Robert Andrich bewees klasse: na terugleggen van Granit Xhaka schoot de ervaren middenvelder buiten het bereik van Manuel Neuer raak.

Een fraaie goal, maar hij viel in het niet bij de gelijkmaker van Pavlovic. Na wegwerken van Edmond Tapsoba controleerde de Duits international de bal op de borst, waarna hij van grote afstand verwoestend uithaalde. Voor Pavlovic betekende het zijn eerste goal van het seizoen.

In de tweede helft ging Bayern op zoek naar meer. Serge Gnabry kwam het dichtst bij een doelpunt, maar hij had de pech dat hij bij een grote kans eerst de paal en vervolgens de lat raakte. Vervolgens had Bayern wel meer balbezit, maar werd het niet bijzonder gevaarlijk meer. Bayer Leverkusen (met Jeremie Frimpong in de basis) was het meest tevreden met de remise.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2024/2025

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
5
4
1
0
17-4
+13
13
2
RB Leipzig
5
3
2
0
8-2
+6
11
3
Bayer Leverkusen
5
3
1
1
14-10
+4
10
4
Borussia Dortmund
5
3
1
1
11-9
+2
10
* Actueel tot en met 29 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.