Bayern München legt opvolger van Neuer nu al vast

Reacties

Alexander Nübel staat vanaf komende zomer onder contract bij Bayern München. Dat heeft de Duitse topclub zaterdagochtend bevestigd. Nübel heeft voor vijf seizoenen getekend.

Bayern München legt opvolger van Neuer nu al vast
© Pro Shots

De 23-jarige Duitser komt na het huidige seizoen over van Schalke 04. Bij die club maakte het toptalent vorig seizoen en in de eerste seizoenshelft al grote indruk. Nübel groeide in Gelsenkirchen uit tot aanvoerder en werd door velen naar voren geschoven als troonopvolger van Neuer, die ook een verleden heeft bij Schalke 04.

Nübel komt transfervrij over, hij wilde zijn aflopende contract niet verlengen bij de club die hem in 2015 oppikte bij Paderborn. Het is nu vooral de vraag wanneer de troonswisseling in München er komt. De kans is groot dat Nübel komend seizoen nog verhuurd wordt om extra ervaring op te doen.

Neuer liet eerder al weten volgend seizoen ook nog geen stap terug te willen doen als het gaat om speeltijd. De 33-jarige doelman heeft in München nog een contract tot medio 2021 en is ondanks de sterke prestaties van Marc-André ter Stegen bij Barcelona nog altijd de eerste keus bij de Duitse nationale ploeg, al is daar de laatste maanden wel steeds meer discussie over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.