Bayern na zestien duels al Herbstmeister

Bayern München mag zich na zestien duels al Herbstmeister noemen. Zelf won de recordkampioen met 0-3 bij VfB Stuttgart, terwijl naaste belager Werder Bremen bij Schalke 04 niet verder kwam dan 1-1. Borussia Dortmund won van 1. FC Kaiserslautern met 3-1.

Bayern München had in de Zuidduitse derby met Vfb Stuttgart maar weinig problemen met de opponent. De koploper kwam via een treffer van Alexander Zickler na een half uur voetballen op voorsprong, waarna Roque Santa Cruz (op de foto met Kahn) de marge binnen vijf minuten al weer vergrootte tot een confortable voorsprong van 2-0.

De Württembergers konden daar maar weinig tegenover stellen. In de 69ste minuut was het opnieuw Roque Santa Cruz (die afgelopen week in het bekertreffen met Schalke 04 ook al de beslissende penalty verzilverde) die de stand op 0-3 bracht. Door die score, en vooral ook doordat Werder Bremen bij Schalke 04 niet verder kwam dan 1-1, mag Bayern München zich na zestien wedstrijden al Herbstmeister noemen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu acht punten.

De eindstand was in Gelsenkirchen overigens al vroeg bereikt. Werder kwam in de Schalke Arena razendsnel op voorsprong (Markus Daun schoot al na drie minuten raak, 0-1), maar de Deense topschutter Ebbe Sand trok de stand al in de achtste minuut weer gelijk. Daarbij bleef het.

Werder werd op de ranglijst zelfs voorbijgestoken door Borussia Dortmund. De Borussen wonnen in het eigen stadion met 3-1 van het 1. FC Kaiserslautern van Erik Gerets. Met een eigen goal bracht Tomasz Klos Dortmund na 21 minuten aan de leiding, waarna José Dominguez beide ploegen twee minuten later weer op gelijke hoogte bracht. Na de pauze trok de thuisploeg de zaken echter naar zich toe. Tomas Rosicky miste weliswaar nog wel een strafschop, maar twee treffers van Marcio Amoroso brachten de drie punten in Dortmundse handen.

Het Hertha BSC van Huub Stevens gaf in het treffen met VfL Wolfsburg de zege in de slotfase uit handen. En dat terwijl Josip Simunic en Bart Goor de ppoeg voor rust al op een confortabele voorsprong hadden gezet. Het venijn zat 'm in het Olympisch Stadion echter in de staart. Robson Ponte zorgde in de 63ste minuut voor de aansluitingstreffer, waarna Kim Madsen in blessuretijd een punt voor de Volkswagenclub uit het vuur sleepte: 2-2.

Bayer Leverkusen heeft zich intussen weer in de middenmoot genesteld. De ploeg won bij 1860 München betrekkelijk eenvoudig met 0-3. Daniel Bierofka zette de Pillendreher na tien minuten op een voorsprong, waarna Dimitar Berbatov en Oliver Neuville na de pauze de eindstand bepaalden.

1. FC Nürnberg bleef tegen hekkensluiter Energie Cottbus steken op 2-2. Arminia Bieleld had geen problemen metHansa Rostock: 3-0.