Bayern overwint in slotseconde vroege uitglijder

Bayern München begint volgende week woensdag met een kleine voorsprong aan de return tegen Manchester United in de kwartfinale van de Champions League. De Duitsers legden de koploper in de Premier League dinsdagavond in de Allianz Arena in blessuretijd over de knie: 2-1.

Bayern-trainer Louis van Gaal wilde sowieso voorkomen dat Manchester United in de kwartfinale van Champions League een doelpunt zou maken. De hoop was binnen twee minuten vervlogen door toedoen van de in de basis teruggekeerde Martín Demichelis.

De Argentijnse verdediger speelde met een gezichtsmasker ter bescherming, maar viel in de eerste minuut in negatieve zin op. Hij veroorzaakte met een overtreding op Nani een vrije trap voor Manchester United, waaruit Wayne Rooney in de tweede minuut de score openbrak. Zijn directe tegenstander Demichelis was door een uitglijder in geen velden of wegen te bekennen.

Manchester United dook enkele keren gevaarlijk op voor het Beierse doel, maar het was voornamelijk Bayern dat werk maakte van het wegwerken van de achterstand. Edwin van der Sar kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer te doen.

De Nederlandse goalie in Engelse dienst bewees eens te meer een betrouwbare sluitpost te zijn. Hamit Altintop, die in de basis begon ten faveure van de geblesseerde Arjen Robben, testte Van der Sar enkele keren. Ook Ivica Olic en Thomas Müller zetten de oud-international aan het werk.

Van der Sar moest buiten zijn schuld om een kwartier voor het einde toch capituleren. De doelman was kansloos nadat een vrije trap van Frank Ribéry door de Manchester-muur van richting werd veranderd. In blessuretijd redde hij zijn ploeg. Met zijn vingertoppen maakte hij de inzet van invaller Mario Gomez onschadelijk. Maar Van der Sar en Manchester United moesten toch buigen voor Bayern. Olic speelde zich knap vrij en bracht de Allianz Arena in de slotseconde in vervoering.