Bayern-td: 'Simons? Een erg goede speler, hij heeft een goed EK gespeeld'

Reacties

Bij de presentatie van Bayern München-aanwinst Hiroki Ito kwam het gesprek ook op Xavi Simons. Technisch directeur Christoph Freund gaf de Nederlander een groot compliment.

Bayern-td: 'Simons? Een erg goede speler, hij heeft een goed EK gespeeld'
© Pro Shots

Simons wordt al maanden gelinkt aan een mogelijke transfer naar de Allianz Arena, en bij de voorstelling van de Japanse nieuwkomer werd Freund een vraag gesteld over de man van Paris Saint-Germain. 'Xavi Simons? Een erg goede speler. Hij heeft een uitstekend EK gespeeld met Nederland en een goed competitieseizoen bij RB Leipzig. Hij heeft goede stappen gezet.'

Freund vervolgde. 'Ik denk dat hij een heel mooie carrière zal hebben op het hoogste niveau. Hij heeft alles: mentaliteit, karakter, hij is een buitengewone voetballer.' Mooie teksten voor Simons, maar vanzelfsprekend niet wat de verslaggever in de zaal had willen horen.

Het gedroomde antwoord kreeg hij ook niet: Freund wenste verder geen uitspraken te doen over een speler die (nog) niet bij Bayern speelt. Na een verhuurperiode bij Leipzig en een EK dat tot vorige week duurde met Oranje keert Simons na zijn vakantie terug in de Franse hoofdstad. Daar heeft hij nog een contract tot medio 2027. Behalve Bayern zijn er meer clubs die Simons graag zouden willen hebben - met Leipzig en Barcelona worden twee van zijn ex-clubs genoemd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.