Bayern verslaat Effe dankzij Kahn

Dankzij uitblinker Oliver Kahn, verstevigde Bayern München haar koppositie via een zege op VfL Wolfsburg (1-0). Borussia Dortmund versloeg 1860 München (1-0) en blijft volgen. Borussia Mönchengladbach deelde met Bayer Leverkusen de punten in de derby: 2-2.

Bayern München tegenVfL Wolfsburg stond vooral ook in het teken van de terugkeer van Stefan Effenberg naar de hoofdstad van Beieren. De voormalige Bayern-ster kreeg een warm welkom van zijn voormalige fans. Effe ontmoette vooral veel respect bij zijn terugkeer. De verwachte fluitconcerten bleven uit.

Zijn ploeg Wolfsburg deed zichzelf in het Olympia Stadion van München echter schromelijk tekort. De Volkswagen-club kwam halverwege de eerste helft op achterstand, toen Zé Roberto Santa Cruz bediende: 1-0. Vooral in de tweede helft hadden de Wolfsburgers legio mogelijkheden om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen. De van een blessure teruggekeerde Oliver Kahn hield Bayern echter op de been.

Ook naaste achtervolger Borussia Dortmund boekte een minimale overwinning op 1860 München. In het Westfalenstadion eindigde het treffen in 1-0. Het doelpunt viel al in de vijfde minuut en kwam van de voet van Ewerthon. Ook het Hertha BSC van Huub Stevens klom verder richting de top. De titelpretendent boekte uit bij Hannover 96 een knappe en minimale zege. De enige treffer van het duel werd na een kwartier gemaakt door de Belg Bart Goor: 0-1.

Bayer Leverkusen kwam goed weg in de derby tegen Borussia Mönchengladbach. De Pillendreher kwamen tot twee maal toe op een achterstand, dankzij treffers van Igor Demo en Bernd Korzynietz. Daniel Bierofka (voor rust en vlak voor het einde) zorgde echter dat de derby onbeslist eindige: 2-2.

Hamburger SV, zonder de geschorste Erik Meijer, won uit bij 1. FC Nürnberg met 3-1. De Hamburgse treffers werd gemaakt door Sergej Barbarez, Marcel Maltritz en Bernardo Romeo. Het doelpunt van de Zuidduitsers werd in de veertigste minuut uit een penalty gemaakt door Sasa Ciric.