Bayern zonder Ribéry, Toni en Klose te sterk voor AC Milan

Louis van Gaal heeft zijn ploeg een belangrijke test goed zien doorstaan. Zonder Franck Ribéry, Miroslav Klose en Luca Toni kreeg AC Milan klop.

Van Gaal had voor de vriendschappelijke wedstrijd om de Audi Cup slechts twee fitte spitsen tot zijn beschikking. Na het blessureleed voor Luca Toni (achillespees) en Ivica Olic (knie) meldde de grieperige Klose zich ook op de dag van de wedstrijd af. Ook Franck Ribéry bleef aan de kant. Mario Gomez en de jonge Thomas Müller vormden het aanvalskoppel tegen AC Milan.

Müller (foto) maakte van de gelegenheid gebruik om zich in de kijker te spelen bij Van Gaal. De negentienjarige aanvaller nam na twaalf minuten de eerste treffer van Bayern voor zijn rekening. In de laatste minuut bepaalde de jongeling de eindstand op 4-1.

De tweede treffer van Müller was het sluitstuk van een productieve slotfase in de Allianz Arena. Bastian Schweinsteiger verdubbelde tien minuten voor tijd de marge, waarna Andrea Pirlo namens AC Milan iets terugdeed. De Franse spits Saer Sene, die normaal gesproken bij Bayern II speelt, beantwoordde de Italiaanse treffer direct, waarna Müller het karwei afmaakte.

Bayern neemt het donderdag in de finale op tegen Manchester United, dat eerder op de avond Boca Juniors op een 2-1 nederlaag trakteerde. De doelpunten van The Mancunians kwamen op naam van Anderson en Antonio Valencia. Federico Insua tekende eretreffer voor de tegenvallende Argentijnen.

ATTENTIE: zowel morgenochtend (donderdag) als vrijdagochtend a.s. zullen op VI.nl beelden beschikbaar zijn van de wedstrijden om de Audi Cup in München (i.s.m Sport 1).