Bayern zwaait Coutinho uit: geeft Koeman hem een nieuwe kans?

Reacties

Bayern München heeft woensdagmiddag afscheid genomen van Philippe Coutinho. De 28-jarige Braziliaan keert na een seizoen op huurbasis terug naar Barcelona, waar Ronald Koeman hem volgens Spaanse media een nieuwe kans wil geven.

Bayern zwaait Coutinho uit: geeft Koeman hem een nieuwe kans?
© Pro Shots

Barcelona nam Coutinho begin 2018 voor 145 miljoen euro over van Liverpool, maar de kleine spelmaker kon de hoge verwachtingen in Camp Nou in zijn eerste anderhalf jaar niet waarmaken. Vorig jaar zomer bood een verhuurperiode bij Bayern uitkomst. En hoewel de 61-voudig international van Brazilië ook in de Allianz Arena niet uitgroeide tot onbetwiste basisspeler, wordt hij nu op een fraaie manier uitgezwaaid.

Coutinho vertekt immers uit München met de treble op zak. In de kwartfinale tegen Barcelona beleefde de Braziliaan zijn persoonlijke hoogtepunt door als invaller met twee goals en één assist de score in de slotfase op te voeren naar de voor Barça pijnlijke cijfers van 8-2. Karl-Heinz Rummenigge bedankt hem voor zijn bijdrage. 'Met zijn creativiteit en uitstekende techniek bracht hij ons spel tot leven in ons treble-seizoen.'

Coutinho keert volgens Mundo Deportivo niet direct terug in Camp Nou. Koeman heeft hem toestemming geven om op maandag 8 september weer aan te sluiten bij de training. Eerst wacht na het lange seizoen met Bayern, dat de optie tot koop niet lichtte, een korte vakantie. Daarna mag Coutinho zich laten zien aan Koeman, die in de Braziliaan in potentie een belangrijke speler ziet voor komend seizoen.

Koeman baseert die hoop volgens Mundo Deportivo op Coutinho's jaren in Engeland. De voormalig bondscoach van Oranje werkte bij Southampton en Everton toen de Braziliaan voor Liverpool schitterde in de Premier League. In die periode verdiende de technicus de bijnaam The Little Magician. Onder de vleugels van Koeman moet Coutinho nu ook gaan toveren voor Barça, waar zijn contract nog drie jaar doorloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.