Bekritiseerd prestigeproject Infantino wordt meer en meer hoofdpijndossier

Reacties

Gianni Infantino zit met de handen in het spreekwoordelijke haar. De voorzitter van de FIFA heeft een spoedberaad gepland met televisieleiders van over de hele wereld om interesse in de FIFA Club World Cup aan te wakkeren.

Bekritiseerd prestigeproject Infantino wordt meer en meer hoofdpijndossier
© Pro Shots

Tot nu toe sloot het bestuur van het prestigeproject van de Zwiterse Italiaan nog geen enkele uitzenddeal met tv-aanbieders, zo weet The Athletic. Van verschillende bronnen heeft het medium vernomen dat de persoonlijke betrokkenheid van Infantino kenmerkend is voor de grote bezorgdheid binnen de organisatie van het toernooi dat tussen 15 juni en 13 juli 2025 moet plaatsvinden in de Verenigde Staten.

Op dit moment heeft de FIFA nog geen zenders, locaties of sponsors bekendgemaakt voor het toernooi, waar 32 teams aan deel moeten nemen. Deelnemende clubs als Real Madrid, Bayern München, Manchester City, Paris Saint-Germain en Chelsea moeten ook nog formeel te horen krijgen hoeveel deelname- of prijzengeld er beschikbaar zal zijn. Die clubs zouden zo'n 45 miljoen euro hebben begroot voor de deelnamepremie, maar het zou een raadsel zijn waar dat geld vandaan moet komen.

De gebrekkige interesse zou mede te maken hebben met de afwezigheid van mondiaal populaire clubs als Manchester United, Arsenal, Liverpool, Barcelona en AC Milan. Ook Cristiano Ronaldo is met Al-Nassr afwezig. Of Lionel Messi met Inter Miami meedoet, is nog onzeker.

Onder veel spelers vormt de FIFA Club World Cup een steen des aanstoots. Manchester City-middenvelder Rodri deed onder anderen zijn beklag en dreigde zelfs met een mogelijke staking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.