België knokt zich terug tegen tiental Italië, ruime zege voor Frankrijk

Italië en België hebben donderdagavond gelijkgespeeld. In Rome nam de thuisploeg een vliegende start, maar na een rode kaart vlak voor rust knokten onze zuiderburen zich terug. In Hongarije won Frankrijk met 1-4 van Israël.

Italië
Italië
2 - 2
België
België

In Rome had Italië weinig last van een zwak België. Al binnen de minuut maakte Andrea Cambiao zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg. De gehavende ploeg van Domenico Tedesco (geen Kevin De Bruyne, geen Romelu Lukaku) moest halverwege de eerste helft de 2-0 incasseren. Mateo Retegui gaf het laatste zetje in een rebound.

Toch zou het nog spannend worden. Een harde en onnodige overtreding van Lorenzo Pellegrini werd op het veld nog met geel bestraft, maar in het VAR-busje zag Rob Dieperink dat een andere kleur meer op zijn plaats was. Amper een minuut later was het 2-1 door Maxim De Cuyper, de speler van Club Brugge met een mindere rol bij de 1-0. Hij deed wat terug voor de Belgen door hard raak te schieten na een ingestudeerde vrije trap.

In de tweede helft trokken de Belgen de stand gelijk, weer uit een standaardsituatie. Wout Faes kopte in uit een hoekschop, de vrijstaande Leandro Trossard kon zijn kleine voetje tegen de bal zetten en 2-2 maken.

Israël
Israël
1 - 4
Frankrijk
Frankrijk

Israël, dat uit was geweken naar Hongarije, keek in Boedapest al snel tegen een achterstand aan. Eduardo Camavinga scoorde, maar kon amper de credits nemen: de goal had alles te maken met een vreselijke fout van Omri Glazer. Omri Gandelman maakte 1-1, de speler van AA Gent kopte raak na een prima loopactie. Christopher Nkunku bepaalde de ruststand op 1-2 met een knappe spitsengoal.

Na de pauze gebeurde er weinig, behalve een hoop wissels. Twee van die invallers lieten zich nog gelden voor het team van Didier Deschamps. Matteo Guendouzi maakte vlak voor tijd 1-3, nog iets later was hij de aangever voor de 1-4 van Bradley Barcola. Maandag is het Italië – Israël en België – Frankrijk.