Belgisch debuut voor Dembele en VdBussche

Goed was het voetbal niet, maar België speelde wel met 1-1 gelijk tegen Slowakije. Moussa Dembele en Brian Vandenbussche maakten hun debuut.

In Trnava hadden De Rode Duivels het zeer lastig met de thuisploeg in een matige oefeninterland. Voor rust was de ploeg van bondscoach René Vandereycken nog wel gelijkwaardig, maar in de tweede helft heerste de thuisploeg lange tijd.

Gill Swerts en Timmy Simons startten in de basis en in de 62ste minuut kwam daar nog een Ollander bij met doelman Vandenbussche. Maar de keeper van SC Heerenveen stond amper in het veld of hij zag Filip Holosko bij de tweede paal een voorzet van Robert Vittek binnentikken.

Nadat ook nog Dembele was ingevallen en Vandenbussche een goede redding had verricht, zorgde Karel Geraerts (foto) totaal tegen de verhouding in dat België langszij kwam. Hij tikte een door Hoefkens verlengde ingooi in het doel met hulp van de paal.

In totaal maakte Vandereycken gebruik van negen Belgen met een Nederlands 'verleden': Vandenbussche, Jelle Van Damme, Swerts, Simons, Thomas Buffel, Bart Goor, Wesley Sonck, Stein Huysegems en Dembele.