'Belgische bond in financiële problemen: thuisduel wijkt uit naar Hongarije'

De Belgische voetbalbond zit met een probleem. Voor de interland tussen de Rode Duivels en Israël is namelijk geen speelstad te vinden. Daardoor wordt er een flink financieel verlies geleden.

'Belgische bond in financiële problemen: thuisduel wijkt uit naar Hongarije'
© Pro Shots
België
België
3 - 1
Israël
Israël

Vanwege de politieke gevoeligheden wil geen enkele speelstad het duel in de Nations League organiseren, meldt Het Laatste Nieuws. De nood aan te veel veiligheidsmaatregelen zou onder andere Luik, Brussel, Leuven, Antwerpen en Brugge hebben doen te besluiten af te zien van de wedstrijd. De situatie in Gaza roept ook in België veel emoties op, waardoor de speelsteden veiligheid van bezoekers, spelers, burgers én veiligheidsdiensten niet kunnen garanderen.

In België werd nog onderzocht of het duel achter gesloten deuren plaats kon vinden, maar ook daar zien de steden van af. De politieke gevoeligheid is te groot. De Rode Duivels moeten daarom, naar alle waarschijnlijkheid, uit gaan wijken naar een ander land. De UEFA heeft al enkele alternatieve locaties voorgelegd, waaronder de Hongaarse Pancho Arena.

Voor de Belgische voetbalbond is het een fikse streep door de rekening. Afgelopen jaar leed de bond al twaalf miljoen euro verlies, terwijl dit jaar ook rode cijfers dreigen. Dat de recette van de Nations League-wedstrijd nu misgelopen dreigt te worden, is een financiële domper. Ook sportief zijn de druiven zuur, want het thuisvoordeel verdwijnt. Drie dagen na het duel met Israël gaat België al op bezoek bij Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League