Belgische competitie start: Club Brugge zoekt nieuwe ster

ADVERTORIAL - In Nederland moeten we nog even wachten, maar in België begint de competitie vrijdagavond al. In het Jan Breydel Stadion openen Club Brugge en KV Mechelen het bal in de Jupiler Pro League. Blik vooruit en speel mee bij Unibet!

Belgische competitie start: Club Brugge zoekt nieuwe ster
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
Mechelen
Mechelen

Voor Club Brugge is dit de zomer van de op één na grootste transfer in de clubgeschiedenis. Waar Charles De Ketelaere twee jaar geleden voor 36,5 miljoen euro aan AC Milan werd verkocht, vertrok in deze transferperiode spits Igor Thiago voor 33 miljoen euro naar Brentford. De 23-jarige Braziliaan scoorde vorig seizoen achttien keer in de Belgische competitie. Hij was belangrijk in de verbluffende inhaalrace, die de negentiende landstitel in de clubhistorie opleverde. Club Brugge bleef nummer twee Union St. Gillis met een verschil van één punt voor. Anderlecht eindigde met een achterstand van vier punten als derde.

Kijkend naar de quoteringen is Club Brugge kanshebber nummer één in het nieuwe seizoen. De odd voor titelprolongatie is 2.50. Voor Union als kampioen staat een notering van 4.00. Inzetten op Anderlecht als kampioen kan nog wat meer opleveren: 6.00.

Linksback Bjorn Meijer is op dit moment de enige Nederlander in de A-selectie van Club Brugge. Bij de titelkandidaat zullen vanavond veel ogen gericht zijn op Gustaf Nilsson, de Zweedse spits die voor ruim zes miljoen euro is overgekomen van concurrent Union. Hij scoorde vorig seizoen zestien keer in de competitie en debuteerde vorig weekend als invaller voor Club, in de strijd om de Belgische Super Cup tegen zijn oude ploeg Union. Die wedstrijd werd door de kampioen overigens met 1-2 verloren.

Nilsson is bij de seizoensopener een van de favorieten om te scoren. Een andere speler van wie veel wordt verwacht in Brugge is Christos Tzolis. De 22-jarige Griekse aanvaller is weggekocht bij Fortuna Düsseldorf en scoorde direct bij zijn debuut vorig weekend. Antonio Nusa is een andere blikvanger. Het negentienjarige toptalent werd door Club Brugge drie jaar geleden opgepikt uit Noorwegen. Hij ontwikkelde zich vorig seizoen sterk en heeft al zeven interlands voor het Noorwegen van Erling Haaland en Martin Ødegaard achter zijn naam.

Odds doelpuntenmakers

- Gustaf Nilsson: 2.12
- Christos Tzolis: 2.20
- Antonio Nusa: 3.00

- Lion Lauberbach: 4.20
- Geoffrey Hairemans: 4.80
- Patrick Pflücke: 5.60

Tegenstander KV Mechelen eindigde vorig seizoen als achtste. Het lukte de middenmoter toen tot twee keer toe om de latere kampioen op een gelijkspel te houden. Club Brugge is dus gewaarschuwd. De quotering voor een zege van de thuisploeg is 1.37. Verwacht jij puntenverlies van de topclub? De quotering voor X2 bij Dubbele Kans is 3.00.

Geniet met extra spanning van de seizoenstart door mee te spelen bij Unibet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's