Belgische EK-selectie: Witsel verleid tot comeback

Reacties

Domenico Tedesco heeft als bondscoach van België dinsdagochtend zijn EK-selectie bekendgemaakt. Axel Witsel is opgenomen in de 25-koppige groep, generatiegenoot Toby Alderweireld ontbreekt.

Belgische EK-selectie: Witsel verleid tot comeback
© Pro Shots

Het was duidelijk dat Tedesco voor het toernooi in Duitsland op zoek was naar extra ervaring. Het selecteren van de 35-jarige Alderweireld werd geopperd in Belgische media, maar de routinier van Antwerp FC keert na 127 interlands vooralsnog niet terug bij de nationale ploeg. De ex-Ajacied zette in maart van vorig jaar een punt achter zijn interlandcarrière. Wel terug bij De Rode Duivels is de eveneens 35-jarige Witsel.

Witsel kwam in december 2022 voor het laatst in actie voor België, op het WK in Qatar. Hij wilde zich daarna op zijn club focussen. Bij Atlético Madrid was de 130-voudig international dit seizoen als centrumverdediger een bepalende speler, zag ook Tedesco. De bondscoach ging langs bij Witsel en vroeg hem voor het EK terug te keren bij de nationale ploeg. Witsel ging op dat aanbod in.

Thibaut Courtois ontbreekt zoals verwacht in de Belgische selectie. De doelman van Real Madrid had vorig jaar een clash met Tedesco en is pas weer net fit na een zware knieblessure. Een verrassende naam in de selectie, waar ook PSV'er Johan Bakayoko deel van uitmaakt, is Maxim De Cuyper. De 23-jarige vleugelverdediger heeft zich sterk ontwikkeld bij Club Brugge en kan zijn interlanddebuut gaan maken. Tedesco gaat nog één speler toevoegen aan de selectie. Dat zal een jonge speler zijn, zo maakte de Duitser dinsdagochtend duidelijk.

België begint op 17 juni aan het EK met een wedstrijd tegen Slowakije. Roemenië en Oekraïne zijn de andere tegenstanders in de poule.

EK-selectie België

Doelmannen: Koen Casteels, Matz Sels, Thomas Kaminski.

Verdedigers: Wout Faes, Arthur Theate, Zeno Debast, Axel Witsel, Jan Vertonghen, Maxim De Cuyper, Timothy Castagne, Thomas Meunier.

Middenvelders: Amadou Onana, Arthur Vermeeren, Youri Tielemans, Orel Mangala, Aster Vranckx, Kevin De Bruyne, Charles De Ketelaere.

Aanvallers: Jérémy Doku, Leandro Trossard, Yannick Carrasco, Johan Bakayoko, Dodi Lukébakio, Loïs Openda, Romelu Lukaku.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.