Benfica-voorzitter legt functie neer na aanhouding in fraudezaak

Reacties

Luís Filipe Vieira, de voorzitter van Benfica die woensdag werd aangehouden door de Portugese politie in een grote fraudezaak, legt zijn werkzaamheden bij de club tijdelijk neer. Vieira wordt verdacht van witwassen en belastingfraude, maar gaat zich volledig richten op het proces tegen hem. Oud-voetballer Rui Costa neemt de honneurs waar. 

Benfica-voorzitter legt functie neer na aanhouding in fraudezaak
© Pro Shots

Vieira is al sinds 2003 de eindverantwoordelijke bij Benfica en daarom was zijn arrestatie ook zo'n groot nieuws in Portugal. De Portugees zou met zijn illegale praktijken Benfica, een grote bank in Portugal en de overheid financieel geraakt hebben. Met de fraude zou naar verluidt meer dan honderd miljoen euro gemoeid zijn.

De advocaat van Vieira (hoofdbeeld) las een statement van de clubman, die nog vastzit, voor en liet weten dat Vieira verwacht terug te keren als zijn naam is gezuiverd. 'Ik roep de fans van Benfica op om kalm te blijven en de goede naam van Benfica te blijven verdedigen.'

Vieira is vrijdagmiddag gehoord door een rechtbank in Portugal, waar zijn advocaat meldde niet bang te zijn voor het bewijs dat is opgedoken door de Portugese politie. De zaak tegen Vieira en drie andere kopstukken is al omgedoopt in 'Operatie Rode Kaart'.

Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.