Benítez blikt terug op 'oorlog' tegen Sparta en hoopt op kans bij Argentinië

Reacties

PSV-keeper Walter Benítez kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn optreden tegen Sparta Rotterdam. De Argentijn onderscheidde zich zaterdagavond meerdere keren in het Philips Stadion en hoopt ook zijn visitekaartje af te hebben gegeven voor de nationale ploeg van Argentinië.

Benítez blikt terug op 'oorlog' tegen Sparta en hoopt op kans bij Argentinië
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Benítez werd vooral na de pauze aan het werk gezet door Sparta Rotterdam, dat vrijwel de gehele tweede helft met een man meer speelde door een rode kaart voor PSV'er Matteo Dams. 'We hebben soms duels waarin ik maar één of twee keer in actie hoef te komen, maar dit keer had het team mij nodig. Dan geeft het wel een goed gevoel om belangrijk te kunnen zijn', vertelde de keeper van PSV op de persconferentie.

'We wisten al vooraf dat Sparta gewoon een goede ploeg heeft en als je dan in de tweede helft een speler verliest met een rode kaart, dan wordt het een nog moeilijkere wedstrijd. Soms moet je klaar zijn voor een oorlog op het veld. Ik ben daarom gelukkig dat we alsnog drie punten hebben gepakt', zei Benítez, die zich kan gaan opmaken voor een interlandperiode met Argentinië.

Interlandperiode
Vanwege de schorsing van eerste keeper Emiliano Martínez is Benítez een belangrijke kandidaat om in de WK-kwalificatieduels met Venezuela en Bolivia te spelen. De PSV'er moet voor de positie onder de lat de concurrentiestrijd aangaan met voormalig Ajacied Gerónimo Rulli (nu Olympique Marseille) en Juan Musso (Atlético Madrid). 'Ja, misschien dat ik nu zal spelen, we zullen het zien', aldus de enkelvoudig international.

'Het is nu moeilijker om twee weken van huis te gaan omdat ik net voor de tweede keer vader geworden ben. Maar ik ben altijd erg gelukkig als ik bij onze nationale ploeg, het beste team van de wereld, ben. Het vele reizen is voor mij geen probleem, ook al heb ik dan soms maar een paar dagen om weer te herstellen als ik terugkeer bij PSV. Ik houd altijd goed contact met de medische staf en onze trainer', besluit Benítez.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
8
8
0
0
27-5
+22
24
2
FC Utrecht
7
6
1
0
14-8
+6
19
3
AZ
7
5
1
1
17-4
+13
16
4
FC Twente
7
4
2
1
13-5
+8
14
5
Willem II
8
3
2
3
11-9
+2
11
* Actueel tot en met 5 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.