Benzema troeft De Bruyne en Courtois af in strijd prestigieuze UEFA-prijs

Reacties

Karim Benzema heeft de prijs van UEFA Men's Player of the Year gewonnen. De Europese bond wees de Fransman aan als de winnaar tijdens de loting van de Champions League in Istanbul.

Benzema troeft De Bruyne en Courtois af in strijd prestigieuze UEFA-prijs
© Pro Shots

Benzema troefde zijn laatste concurrenten Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne af. De Franse spits is de opvolger van Chelsea-middenvelder Jorginho, die de prijs vorig jaar in de wacht sleepte. Bij de UEFA-verkiezing gaat het om internationale prestaties én resultaten op nationaal niveau.

Benzema viel al de eer van Speler van het Jaar in de Champions League ten deel, waarin hij voor Real Madrid liefst vijftien keer doel trof. Met teamgenoot Courtois, die na de finale tegen Liverpool werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, won hij uiteindelijk de Champions League.

Bij het bekend maken van de laatste drie gegadigden had de UEFA de ranglijst van plek vier tot en met vijftien geopenbaard. Virgil van Dijk is op die lijst de enige Nederlander. De verkiezing kwam tot stand nadat clubs die in het afgelopen seizoen deelnamen aan de groepsfase van Champions League, Europa League en Conference League hun favoriete topdrie mochten samenstellen. Ook journalisten die zijn geselecteerd door de European Sports Media (ESM) konden een stem uitbrengen.

Bij de vrouwen won Alexia Putellas van Barcelona de prijs, in de coachwereld gingen Carlo Ancelotti (Real Madrid) en Sarina Wiegman (Engeland) met de prijs aan de haal. Wiegman werd beloond voor haar EK-winst met Engeland, ze werd de eerste coach die het toernooi met twee verschillende landen won. In 2017 was het uiteraard raak in eigen land met de Oranje Leeuwinnen.

In april schreven we een portret van Benzema en zijn transformatie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.