Beschonken Wolves-captain behoudt band na excuses

Roger Johnson, aanvoerder van Wolverhampton Wanderers, verscheen maandag dronken op de training. De verdediger mag, na het maken van zijn excuses, wel aanvoerder blijven van de laagvlieger in de Premier League.

Beschonken Wolves-captain behoudt band na excuses

Het moment van het uit de hand gelopen drankgelag kwam op een ongelukkig moment. De nummer achttien van de Engelse competitie had daags ervoor namelijk met 5-0 verloren van Fulham. Johnson bleef dat duel overigens negentig minuten op de bank. 'Roger verscheen op zijn werk en was niet in staat om fatsoenlijk te trainen. Ik heb hem verteld dat wat hij deed onacceptabel is', liet coach Terry Connor weten.

'Er zijn geen plannen om direct maatregelen te nemen', antwoordt Connor, die half februari de ontslagen Mick McCarthy verving, op de vraag of Johnson aanvoerder blijft van The Wolves. 'Hij blijft vooralsnog nog gewoon onze captain. Tot maandag heeft Roger zich altijd goed voorbereid op trainingen en wedstrijden. We gaan nog wel overwegen of hij zaterdag wel bij de selectie zit als we tegen Blackburn Rovers spelen.'

'Mijn gedrag tijdens de training van maandag en de benadering ervan was beneden de standaard die de club logischerwijs hanteert. En ook beneden van wat ik van mijzelf verlang', reageerde Johnson zelf op het voorval. De club besloot hem te beboeten met twee weeksalarissen: een kleine zestigduizend euro.

Wolverhampton is in een verbeten strijd gewikkeld om degradatie te voorkomen. Het staat met Bolton Wanderers en Wigan Athletic onder de rode streep. Het duel van zaterdag met Blackburn Rovers is cruciaal. Blackburn staat net boven The Wanderers en een overwinning zou Wolverhampton van een degradatieplek afhelpen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's