Besiktas voegt Europees kampioen toe aan selectie Van Bronckhorst

Reacties

Besiktas heeft Ciro Immobile officieel binnen. De club uit Istanbul maakte de komst van de Italiaanse spits vrijdagavond wereldkundig.

Besiktas voegt Europees kampioen toe aan selectie Van Bronckhorst
© Pro Shots

Immobile speelde sinds de zomer van 2016 voor Lazio. De club uit Rome nam hem toen over van Sevilla. Bij Lazio ontpopte Immobile zich met zijn doelpunten al snel tot een belangrijke steunpilaar. Zijn persoonlijke hoogtepunt beleefde de spits uit Napels in het seizoen 2019/20, toen hij met 36 doelpunten de Gouden Schoen won. Immobile liet toen onder anderen Cristiano Ronaldo achter zich.

Met Lazio won Immobile twee keer de Italiaanse Supercup en één keer de beker. In 2021 sleepte Immobile met Italië de Europese titel binnen door Engeland te verslaan in de finale. Toch was hij nooit onomstreden in de nationale ploeg. Bondscoach Luciano Spalletti nam Immobile niet eens mee naar het EK in Duitsland deze zomer.

In totaal kwam Immobile in het hemelsblauwe shirt van Lazio tot 207 doelpunten in 340 wedstrijden. De 34-jarige Immobile is ook topscorer aller tijden van de club. Nu trekt de bewezen doelpuntenmaker naar Turkije, waar hij voor het Besiktas van nieuwe trainer Giovanni van Bronckhorst gaat spelen. Zijn komst werd door de club groots aangekondigd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.