Betis zet ook Valencia opzij, Málaga morst bij laagvlieger

Valencia heeft op bezoek bij Real Betis de vierde nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Mauricio Pellegrino werd verslagen door Real Betis. Málaga kwam niet tot scoren bij laagvlieger Espanyol.

Real Betis – Valencia 1-0In Sevilla kende Valencia de grootste problemen om de thuisploeg in de bedwang te houden. Sterker nog: Real Betis was de betere ploeg in de eerste helft. Vooral via de linkervleugel kwam de ploeg uit Sevilla verschillende keren gevaarlijk uit de hoek dankzij Juan Carlos. De linksbuiten deed dan ook het belangrijke voorwerk bij de eerste en enige treffer van de wedstrijd.

Juan Carlos kwam op vanaf links, zette de Valencia-defensie op het verkeerde been en bracht Salva Sevilla in stelling. Doelman Diego Alves kon de bal nog wel raken, maar een doelpunt voorkomen was ook hem teveel. Roberto Soldado kreeg namens Valencia de grootste kansen om Los Che terug te brengen in de wedstrijd, maar de spits had zijn vizier niet op scherp staan.

Valencia kon uiteindelijk het net niet meer vinden, waardoor de achterstand op de top van het klassement verder op zal lopen. Valencia heeft nu elf punten uit negen duels, terwijl koplopers Barcelona en Atlético Madrid met een duel minder gespeeld op 22 staan. Real Betis doet nog goed mee en staat op zestien uit negen.

Espanyol – Málaga 0-0Met het rust gunnen aan Javier Saviola en Joaquín leverde Málaga de nodige stootkracht in de voorste linie in, terwijl Espanyol al het gehele seizoen op zoek is naar aanvallende inspiratie. Beide ploegen hadden de grootste moeite om voor groot gevaar te zorgen in de vijandelijke zestien. De grootste kans was er voor Roque Santa Cruz, die namens Málaga in de laatste minuut van de blessuretijd zijn kopbal knap gekeerd zag worden. Door de remise lijkt Málaga de aansluiting met de top te verliezen, terwijl Espanyol nog altijd onderin de Primera División blijft bungelen. Foto: VI Images