Bierhoff op schot voor Duitsland

Duitsland vijzelde het zelfvertrouwen in de oefeninterland tegen Koeweit weer wat op. Met name Oliver Bierhoff beleefde een plezierige avond in Freiburg. De spits maakte zelf drie goals en gaf één assist. Bierhoff had daarmee een groot aandeel in de 7-0 overwinning op de matige Koewiti's.

Veel waarde zal bondscoach Rudi Völler niet hechten aan het resultaat. Daar was Koeweit te slecht voor en zijn ploeg te gehandicapt. Voordeel was wel dat Völler een aantal nieuwelingen aan het werk kon zien. Zo maakten Christian Rahn, Paul Freier, Fabian Ernst en Daniel Bierofka hun debuut in die Mannschaft.

Bovendien maakte Sebastian Deisler zijn rentree. De creatieve middenvelder is net terug van zeven maanden blessureleed en dat was aan zijn spel te zien. Ietwat onwennig hield Deisler het ruim een uur vol.

Völler zal in de duels met Wales (op 14 mei in Cardiff) en tegen Oostenrijk (op 18 mei in Leverkusen) waarschijnlijk een beter beeld krijgen van de sterkte van zijn ploeg en de vorm van zijn spelers zo vlak voor de eindronde van het WK in Japan en Zuid-Korea.

Bekijk hier al onze video's