Bij Girona - Barcelona staat zaterdagavond veel meer op het spel

ADVERTORIAL - Lukt het revelatie Girona om boven Barcelona te eindigen in La Liga dit seizoen? De club van Daley Blind neemt het als trotse nummer drie van Spanje in eigen huis op tegen de grootmacht. Blik vooruit en speel mee bij TOTO!

Bij Girona - Barcelona staat zaterdagavond veel meer op het spel
© Pro Shots
Girona
Girona
4 - 2
Barcelona
Barcelona

Nietsvermoedende kijkers keken op 20 april wellicht raar op toen beelden voorbijkwamen van festiviteiten in Estadio Municipal de Montilivi. Wat had een bescheidenn ploeg in die fase van het seizoen nu al te vieren? Met een zege op Cádiz had Girona zich zojuist verzekerd van Europees voetbal. Onverwacht was dat zeker niet na de zo sterke prestaties eerder in dit seizoen, maar dat maakt die prestatie niet minder knap. De relatief kleine club uit Catalonië speelde in het seizoen 2021/22 nog op het tweede niveau in Spanje. Verder werd Girona twee keer tiende in La Liga, dat gebeurde in het seizoen 2017/18 en in het vorige seizoen. Hoger was Girona in zijn clubgeschiedenis nooit gekomen. Tot dit seizoen dus, dat een hoogtepunt van een totaal andere orde vormt.

Topaanwinst Artem Dovbyk heeft al negentien keer gescoord in La Liga, voormalig PSV'er Sávio heeft zich als fijnbesnaarde dribbelaar geweldig ontwikkeld en Blind heeft met zijn voetballende vermogen een cruciale rol in de opbouw. Het team van trainer Míchel zit simpelweg erg goed in elkaar. De verwachtingen worden niet alleen overtroffen, dat gebeurt ook nog eens met een attractieve speelstijl. Eerder dit seizoen toonde Girona uit tegen Barça ook veel lef en won het met 2-4.

Dat was een historische zege voor Girona en tegelijkertijd een blamage voor Barcelona. Verslagen door het kleine broertje dat zo lang over het hoofd is gezien; dat kon er voor Xavi ook nog wel bij in een seizoen waarin Barça amper serieus een gooi kon doen naar de titel. Alleen al met het oog op de beeldvorming is er Barcelona veel aan gelegen om Girona voor te blijven. De eer staat op het spel in de derby die door de opmars van de kleine buurman plots een stuk serieuzer is geworden.

Met een quotering van 2.37 voor winst wordt Barcelona nog wel gezien als de lichte favoriet. Inzetten op een overwinning van de thuisploeg kan 2.75 keer de inleg opleveren. TOTO biedt bij deze wedstrijd natuurlijk ook verschillende fraaie Specials aan, waaronder deze: Girona wint & Artem Dovbyk scoort  (3.80). Bekijk hier een selectie met meer TOTO Specials:

- Barcelona wint & Robert Lewandowski scoort: 3.60
- Artem Dovbyk scoort & Robert Lewandowski scoort: 4.00
- Barcelona wint, beide teams scoren & Over 3.5 doelpunten: 4.90
- Girona wint, beide teams scoren & Over 3.5 doelpunten: 5.40

Alle quoteringen zijn accuraat op het moment van schrijven en kunnen licht fluctueren op weg naar de aftrap.

Wil jij met extra spanning genieten van deze fraaie derby? Bekijk het uitgebreide aanbod van TOTO en speel mee! Wij wensen jou veel plezier op deze fraaie voetbaldag.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's