Bijlow trekt Feyenoord-deur na bijna twintig jaar achter zich dicht

Reacties

Justin Bijlow (26) trekt de deur bij Feyenoord definitief achter zich dicht. De 26-jarige goalie maakt de overstap naar Southampton, dat uitkomst biedt nadat Bijlow het seizoen als tweede keuze achter Timon Wellenreuther was begonnen. Bijlow zit zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam nog op de bank en trekt daarna naar Engeland.

Bijlow trekt Feyenoord-deur na bijna twintig jaar achter zich dicht
© Pro Shots

Hoewel Bijlow al jarenlang de eerste keuze in het doel van de Rotterdammers was, kwam hij mede door veel blessureleed tot 'slechts' 143 wedstrijden in het eerste team. Desondanks was er de afgelopen jaren vanuit verschillende clubs belangstelling, maar kwam het door diverse factoren niet eerder tot een transfer.

Toen Brian Priske aan het begin van dit seizoen voor Wellenreuther koos, was een vertrek van Bijlow vrijwel onvermijdelijk. Southampton toonde interesse, mede omdat diens eerste keeper Alex McCarthy op de eerste speeldag direct een kapitale fout maakte waaruit Newcastle United-aanvaller Joelinton scoorde. De Engelsen huren Bijlow dit seizoen van Feyenoord en als de doelman twintig wedstrijden in actie komt, wordt de overgang definitief.

Bijlow, die op jonge leeftijd al binnenkwam bij Feyenoord, werd twee keer landskampioen met die club, won driemaal de KNVB Beker en even zo vaak Johan Cruijff Schaal. Mikki van Sas is de derde keeper in de selectie van de Rotterdammers, maar het is aannemelijk dat zij nog wel een extra sluitpost halen in het restant van deze transferwindow.

Spelersprofiel

J. Bijlow


Geboortedatum:
22 januari 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer J. Bijlow
Meer over J. Bijlow
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.