Bijzondere bingo compleet: André Krul gaat op laatste continent spelen

Reacties

André Krul maakt zijn bijzondere bingo compleet. De Nederlandse doelman speelde al in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Oceanië. De laatste op dat lijstje is Afrika en nu heeft hij getekend bij de Senegalese club Ajel de Rufisque.

Bijzondere bingo compleet: André Krul gaat op laatste continent spelen
© Pro Shots

Er miste nog één continent op het lijstje van Krul, die in het verleden bij onder meer FC Utrecht, Sparta en AZ speelde. Hij stond onder contract bij Boyacá Chicó (Colombia, Zuid-Amerika), Bayamón FC (Puerto Rico, Noord-Amerika), Iwaki FC (Japan, Azië), Preston Lions (Australië, Oceanië). Alleen Afrika ontbrak nog.

Daarom tekende Krul in januari 2024 bij Mtibwa Sugar FC, dat uitkomt in de Tanzaniaanse Premier League. Hij tekende een contract voor anderhalf seizoen, maar de club schreef hem te laat in bij de bond, waardoor hij daar geen enkele wedstrijd heeft gespeeld. Nu gaat hij aan de slag in Senegal. Bij Ajel de Rufisque kan hij de bingo alsnog compleet maken. Uiteraard ontbreekt het continent Antarctica nog op de lijst, maar daar wordt niet officieel gevoetbald.

Lutz Pfannenstiel was de eerste speler die ooit op alle bij de FIFA aangesloten continenten had gespeeld. Hij diende in totaal 25 clubs. In 2019 gaf Krul in een interview met VI al aan graag ooit in Afrika te willen voetballen. 'Ik wil dolgraag nog in Afrika keepen. Mag gerust Ethiopië of Tanzania zijn.' Het werd dus Senegal.

Lees het hele interview met deze globetrotter in onderstaand PRO-stuk:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.