Bijzondere mijlpaal lonkt voor Hato tegen Heracles

Reacties

Jorrel Hato kan zondag de op vier na jongste speler ooit worden die zijn vijftigste Eredivisie-duel gaat afwerken. De verdediger van Ajax is op het moment van de wedstrijd tegen Heracles Almelo slechts achttien jaar en 227 dagen oud.

Bijzondere mijlpaal lonkt voor Hato tegen Heracles
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
3 - 4
Ajax
Ajax

Als Hato in actie komt tegen Heracles, speelt hij dus al zijn vijftigste duel in de Eredivisie. Er zijn in totaal vier spelers die jonger waren op het moment dat ze deze mijlpaal konden vieren. Heel veel verschil zit er overigens niet in deze topvijf.

De jongste was Arnold Bruggink in 1995, die op het moment dat hij zijn vijftigste duel in de Eredivisie speelde achttien jaar en 123 dagen oud was, gevolgd door Frans Bouwmeester senior, die 72 dagen ouder was dan Bruggink. De nummers twee, drie en vier van dit lijstje zitten sowieso een stuk dichterbij elkaar dan de extreem jonge Bruggink.

Kik Pierie was twee dagen ouder dan Bouwmeester senior terwijl Gerald Vanenburg weer een week ouder was dan Pierie op de dag dat hij zijn vijftigste Eredivisieduel speelde. Vanenburg was in 1982, toen hij de vijftig duels aantikte, 23 dagen jonger dan Hato zondag is.

Hato, die maandag nog een basisplaats had bij Oranje in het verloren Nations League-duel met Duitsland, debuteerde op 5 februari 2023 in de Eredivisie bij het bezoek van Ajax aan SC Cambuur (0-5).

Jongste spelers bij mijlpaal 50 Eredivisie-duels:

Speler Leeftijd Jaar
Arnold Bruggink 18 jaar, 123 dagen 1995
Frans Bouwmeester senior 18 jaar, 195 dagen 1958
Kik Pierie 18 jaar, 197 dagen 2019
Gerald Vanenburg 18 jaar, 204 dagen 1982
Jorrel Hato* 18 jaar, 227 dagen 2024

*Bij speeltijd tegen Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer J. Hato
Meer over J. Hato
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.