'Bijzondere ontwikkeling in stadiondossier Manchester United'

Reacties

Volgens diverse Engelse media heeft Sir Jim Ratcliffe zijn stadionplannen aangepast. De mede-eigenaar van Manchester United onderzoekt de mogelijkheid om een nieuw stadion te bouwen, maar stuitte op de grote afkeer van de fans om Old Trafford af te breken.

'Bijzondere ontwikkeling in stadiondossier Manchester United'
© Pro Shots

Volgens The Guardian en Manchester Evening News heeft Ratcliffe zich laten beïnvloeden door de stroom aan boze reacties over een eventuele sloop van het iconische Old Trafford, wat meer rendabel lijkt dan een renovatie. De topman van INEOS onderzoekt de mogelijkheid om bovenop de bouw van een nieuw stadion, Old Trafford te laten ombouwen tot een stadion van 30.000 zitplekken. Momenteel kunnen er 75.000 mensen in.

Zo zou het 114 jaar oude stadion in de toekomst het onderkomen van het vrouwenteam en diverse jeugdteams kunnen worden. Daarmee volgt het dan het voorbeeld van bijvoorbeeld buurman Manchester City, dat ook een verkleind stadion ter beschikking heeft.

Het laatste duel van Manchester United Vrouwen van afgelopen seizoen tegen Chelsea trok bijna 29.000 toeschouwers. Momenteel spelen de vrouwen hun thuiswedstrijden in Leigh, zo'n 24 kilometer buiten de stad. Op dit moment wordt onderzocht in hoeverre dit plan haalbaar en rendabel is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.