Bizot houdt Leverkusen in bedwang met Brest, frustrerende avond Atalanta

Stade Brest heeft Bayer Leverkusen woensdagavond op een gelijkspel gehouden. De ploeg van Marco Bizot staat daardoor nu knap op zeven punten in de Champions League. Ook Atalanta speelde gelijk, maar de Italianen zullen vooral frustraties overhouden aan het duel met Celtic.

Brest
Brest
1 - 1
Bayer Leverkusen

Met Bizot bleef het aantal Nederlandse basisspelers bij Stade Brest tegen Bayer Leverkusen beperkt tot één. Jeremie Frimpong begon namelijk op de bank bij de bezoekers. Na een kwartwedstrijd wist Bizot al dat hij - in tegenstelling tot het vorige Europese duel (0-4 tegen RB Salzburg) de nul niet ging houden tegen de kampioen van Duitsland. Florian Wirtz werd op de rand van het strafschopgebied helemaal vrijgelaten en dat kun je beter niet doen. De uitblinker aan Duitse zijde schoot droog raak in de korte hoek.

Brest kon echter aardig meekomen en rechtte de rug. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Pierre Lees-Melou, die met een volley van buiten het strafschopgebied raak schoot. Het was aan Franse zijde sowieso de grote Lees-Melou-show. Hij was bij vrijwel al het gevaar van de thuisploeg betrokken. Maar net als invaller Frimpong kon ook hij een gelijkspel niet voorkomen. Een op het oog serieuze enkelblessure van Leverkusen-invaller Amine Adli vormde een smetje op dit duel.

Atalanta Bergamo
0 - 0
Celtic
Celtic

Bij Atalanta stond aanvoerder Marten de Roon op het middenveld. Onder zijn leiding was Atalanta heer en meester in de eerste helft tegen Celtic. Niet alleen qua veldspel hadden de Italianen de overhand, maar ook qua kansen. Drie kansen waren niet besteed aan Mario Pasalic en ook Mateo Retegui en Ademola Lookman kregen de bal er niet in. Met hangen en wurgen lukte het Celtic om met 0-0 de rust in te gaan.

In de tweede helft ging Atalanta vrolijk verder met kansen creëren (én missen). Isak Hien was er een keer dichtbij met een kopbal en De Roon zag zijn afstandsschot gekeerd worden door Kasper Schmeichel. Een gebrek aan effectiviteit deed Atalanta uiteindelijk de das om, waardoor het duel doelpuntloos gelijk eindigde. Na drie Champions League-duels staat Atalanta op vijf punten. Celtic heeft er vier.