Blamage Bayern bij hekkensluiter Wolfsburg

Koploper Bayern München leed de tweede nederlaag van het seizoen. 1. FC Nürnberg kwam langszij door met tien man een punt te pakken. Werder Bremen maakt een sprong op de ranglijst door Borussia Mönchengladbach op een fikse nederlaag te trakteren.

Blamage Bayern bij hekkensluiter Wolfsburg

VfL Wolfsburg-Bayern München 1-0Zo overtuigend als Bayern woensdag Internazionale nog de baas was geweest (2-0), zo onmachtig was de titelverdediger op bezoek bij hekkensluiter VfL Wolfsburg. Bayern speelde een zwakke partij en als het gevaarlijk werd, stond doelman Simon Jentzsch op zijn post. Wolfsburg pakte zowaar de winst, pas de eerste zege van dit seizoen.

Op, of wellicht over, het randje van buitenspel kreeg Mike Hanke (foto) de bal aangspeeld door Cedric Makiadi. De spits passeerde doelman Oliver Kahn koel met een schuiver in de lange hoek. Hanke had de voorkeur gekregen boven Rick Hoogendorp, die als invaller nog gevaarlijk was met een kopbal. Bij Wolfsburg begonnen Kevin Hofland en Tommie van der Leegte wel in de basis, bij Bayern maakte Mark van Bommel de negentig minuten vol.

Werder Bremen-Borussia Mönchengladbach 3-0Met drie doelpunten binnen vijf minuten klaarde Werder Bremen de klus tegen Mönchengladbach. De gasten kwamen die mokerslag niet meer te boven, nadat ze in de beginfase van het duel gelijkwaardig waren geweest.

De impasse werd doorbroken door Aaron Hunt die in de 33ste minuut alert reageerde nadat doelman Kasey Keller de bal niet afdoende had kunnen wegwerken. De openingstreffer werd rap gevolgd door doelpunten van Christian Schulz en Diego. In de tweede helft nam Werder gas terug.

Eintracht Frankfurt-Hamburger SV 2-2Opnieuw een teleurstellend resultaat voor HSV, al kwamen Die Rothosen wel twee keer terug van een achterstand. De spitsen Daniel Ljuboja en Boubacar Sanogo scoorden voor Hamburg, maar ditmaal was de defensie het zorgenkindje. Joris Mathijsen begon op de bank, maar moest zich al voor de rust van zijn trainingspak ontdoen. Nigel de Jong startte wel, maar werd na een helft gewisseld.

1. FC Nürnberg-FSV Mainz 05 1-1Nürnberg speelde gelijk, maar dat was nog best een knap resultaat gezien het feit dat de ploeg een strafschop miste (Robert Vittek) en meer dan een helft met tien man moest spelen. Jawhar Mnari moest vlak voor de rust van het veld met een rode kaart nadat hij de doorgebroken Chadli Amri had vastgehouden.

Ondanks het mannetje minder slaagde Nürnberg er lang in de 1-0 voorsprong (doelpunt Jan Polak) te behouden. Dat kwam mede doordat invaller Bakary Diakité er namens Mainz in slaagde om voor een leeg doel te missen. Vijf minuten voor het einde maakten de gasten alsnog gelijk via een afstandschot van invaller Christof Babatz.

Alemannia Aachen-VfL Bochum 2-1Alemannia Aachen kent als promovendus een droomstart. Met negen punten uit zes wedstrijden staat de ploeg van de in de basis gestarte Jeffrey Leiwakabessy op een punt van de koplopers.

Tegen Bochum boog de thuisclub binnen twee minuten een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong. De spitsen Sascha Rösler en Jan Schlaudraff (met zijn vierde seizoenstreffer) schoten met scherp.

Arminia Bielefeld-Energie Cottbus 3-1Bielefeld boekte een belangrijke zege tegen Cottbus, dat na een goede seizoenstart weer met beide benen op de grond staat. De gasten kwamen nog wel op voorsprong doordat Vlad Munteanu na twintig minuten spelen een counter doeltreffend afrondde.

Bielefeld stelde na rust orde op zaken door een extra aanvaller binnen de lijnen te brengen. De drie spitsen, Sibusiso Zuma, Artur Wichniarek en de ingevallen Ioannis Masmanidis, scoorden alle drie.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's