Blatter: 'De Brazilianen zullen klaar zijn voor prachtig WK'

Sepp Blatter heeft vertrouwen in het WK 2014 in Brazilië. Het land loopt momenteel achter met de bouw van de stadions, waardoor de druk op de organisatie toeneemt. Volgens de FIFA-president is dat nergens voor nodig.

Blatter: 'De Brazilianen zullen klaar zijn voor prachtig WK'

'De kracht van Brazilië, en dan doel ik niet alleen op de economische kracht maar ook op wilskracht, zal een prachtig WK opleveren', zei de Zwitser dinsdag in gesprek met de Braziliaanse minister van sport, Aldo Rebelo.

'Een jaar voor het WK wordt altijd de vraag gesteld of alles op tijd gereed zal zijn. Maar de Brazilianen zullen klaar zijn, want ze kunnen het zich niet veroorloven niet op tijd klaar te zijn. Het is een kwestie van vertrouwen en de FIFA vertrouwt Brazilië volledig.'

Op 27 april zal het legendarische Maracanã Stadion, dat plaats biedt aan bijna honderdduizend toeschouwers, na verbouwing geheel klaar zijn. Aanvankelijk was de afronding op eind 2012 gepland. 'Ik zal de punctualiteit van organisatiecomités nooit afzetten tegen die van Zwitserse treinen', stelt Blatter met een kwinkslag.

De legendarische Pelé riep twee jaar geleden nog dat de Brazilianen een grote kans liepen om zichzelf belachelijk te maken vanwege de slechte organisatie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen