Blessuredrama voor Nederlands toptalent bij Bundesliga-start

Reacties

Mohamed Sankoh moet geopereerd worden vanwege een zware knieblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Greuther Fürth. Voor de Nederlandse aanvaller van VfB Stuttgart ging het zaterdagmiddag mis, kort na zijn entree.

Blessuredrama voor Nederlands toptalent bij Bundesliga-start
© Pro Shots
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
5 - 1
Greuther Fürth
Greuther Fürth

Het zeventienjarige toptalent viel in de 65ste minuut in en verliet vier minuten later per brancard alweer het veld. Het ging mis bij een botsing met doelman Sascha Burchert. Waar voor gevreesd werd bij het uitvallen van Sankoh, is werkelijkheid geworden. Onderzoek heeft uitgewezen dat de jongeling een zware kruisbandblessure heeft opgelopen. Hij wordt in een van de komende dagen geopereerd en heeft dan nog maanden nodig voor zijn herstel.

Sportief directeur Sven Mislintat zegt: 'Dit is een zware klap voor ons allemaal en zeker voor Mo Sankoh zelf. Hij deed het uitstekend in de voorbereidingsperiode en was op de juiste weg. Nu wacht hem een lastige tijd, een periode waarin we hem allemaal op alle mogelijke manieren gaan steunen.'

De Nederlandse jeugdinternational die in de opleiding van Sparta Rotterdam speelde, maakte op 25 april van dit jaar al zijn Bundesliga-debuut. Er wordt bij Stuttgart veel verwacht van de spits. De blessure van Sankoh was een grote smet op een verder mooie middag voor Stuttgart. De ploeg van trainer Pellegrino Matarazzo won met 5-1 van Greuther Fürth.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.