Blijdschap in Engeland na ontlopen Oranje, berusting in Hongarije

Reacties

In Engeland is met blijdschap gereageerd op het ontlopen van het Nederlands elftal in de achtste finale van het EK. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate stuit door de stunt van Georgië tegen Portugal nu op Slowakije. Hongarije werd de dupe van die verrassende overwinning, daar berusten de media in de uitschakeling.

Blijdschap in Engeland na ontlopen Oranje, berusting in Hongarije
© Pro Shots
Georgië
Georgië
2 - 0
Portugal
Portugal

Hongarije had nog hoop om als een van de vier beste nummers drie door te gaan naar de achtste finale, maar het doek viel doordat Georgië In Groep F tegen de B-ploeg van Portugal historie schreef (2-0). Daardoor werden ook de kaarten voor Nederland en Engeland anders geschud. Een kraker in de achtste finale leek in de maak, maar Oranje treft nu Roemenië en The Three Lions nemen het zondag op tegen Slowakije.

Bij The Daily Mail gaat grote dank uit naar Georgië. 'Thank you, Georgia!', staat er in koeienletters op de website van de tabloid, die vaststelt dat Engeland nu een ideale route heeft richting de finale. 'Het was niet alleen een historische avond voor het Georgische voetbal, ze lijken Engeland ook een gunst te hebben verleend.' Dat ontloopt nu Nederland, terwijl de toplanden aan de andere kant van het schema zitten.

Tegelijkertijd weten ze in Engeland dat de ploeg van Southgate een stuk beter zal moeten spelen om net als op het vorige EK tot de finale te reiken en die dit keer zelfs te winnen. Het spel in de laatste groepswedstrijd tegen Slovenië (0-0) was immers niet overtuigend. Dat doelpuntloze gelijkspel betekende ook dat Hongarije nog in de wachtkamer zat. Woensdag werd uitschakeling vervolgens een feit door de stunt van Georgië.

De Hongaarse media berusten in het lot van hun nationale ploeg. 'Engeland deed tegen Slovenië maar zoveel als nodig was om de koppositie in de groep te behouden en Portugal begon met zijn B-ploeg, omdat het al zeker was van groepswinst. Je kan er boos om worden, maar feit is dat we niet door zijn', schrijft Sportal. En zo eindigde het EK op rare wijze voor Hongarije, dat na de late zege op Schotland nog feest vierde.

In Portugal stelt A Bola dat een ding in ieder geval duidelijk is: 'Portugal heeft geen Plan B op dit EK. Bondscoach Roberto Martínez greep de wedstrijd tegen Georgië aan om spelers ritme te geven en het nodige uit te testen. Dat pakte niet goed uit. Er was een gebrek aan ideeën, aan handelingssnelheid en aan dynamiek. Als deze wedstrijd iets heeft opgeleverd, is het dat dit Plan B niet voor herhaling vatbaar is', concludeerde het Portugese medium.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
5-3
+2
6
2
Turkije
3
2
0
1
5-5
0
6
3
Georgië
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Tsjechië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 29 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.