Blind en Bayern: 'Het zit als gegoten'

Reacties

Daley Blind is met Bayern München op weg naar Doha. Zijn komst wordt gezien als een zegen, voor zowel club als speler.

Blind en Bayern: 'Het zit als gegoten'
© Pro Shots

Noodgedwongen had Bayern zijn plannen voor deze transferperiode moeten aanpassen. Want in november was technisch directeur Hasan Salihamidzic nog stellig geweest: 'We gaan niets doen. Ten eerste zou het waarschijnlijk erg duur worden en ten tweede is er ook niets op de markt.'

De problemen met Manuel Neuer - door een skiongeluk dit seizoen uitgeschakeld – en Lucas Hernández – zwaar geblesseerd geraakt op WK – dwongen Bayern tot onverwachte actie. Terwijl de zoektocht naar een keeper moeizaam verloopt, sloeg Bayern wel toe met 'buitenkansje' Blind.

'Een mooie oplossing voor alle partijen' (Kicker), 'Blind en Bayern, het zit als gegoten' (Abendzeitung). Zo wordt de 'winterse verrassingsdeal' (TZ) van Blind met Bayern in Duitsland genoemd. Voor Blind kwam de Duitse interesse na het onverkwikkelijke afscheid bij Ajax als een mooie gelegenheid die de kansen voor Real Sociedad en Antwerp FC als mogelijke bestemmingen tot nul reduceerden.

'We zijn dolblij met Daley. Hij is een veelzijdige verdediger, die op de linksbackpositie en in het centrum kan spelen. Hij heeft veel internationale ervaring en heeft leiderschapskwaliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat hij ons van dienst gaat zien', klonk het uit de mond van Salihamidzic.

Een dag later bleek dat Blind nog meer welkom was. Met de Oranje-international heeft Der Rekordmeister een cruciale slag geslagen, ook vanwege het slechte nieuws over Noussair Mazraoui. Die voormalig Ajacied gold immers ook als mogelijke linksback. 'Nous heeft het als linksback geweldig gedaan op het WK. Julian Nagelsmann heeft nu dus een extra optie en dat stemt ons tevreden', zei Salihamidzic in december nog over de nu weggevallen WK-ganger.

Bayern lijkt zich in financieel opzicht geen buil te kunnen vallen. Blind heeft volgens BILD namelijk een verbintenis met een zeer laag basissalaris en hoge bonussen, waardoor hij in het half jaar in Beierse dienst een bedrag van 2,5 miljoen kan opstrijken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.